Bronzana medalja za niškog karatistu u Hrvatskoj

NIŠ

Andija Stanković, karatista iz Niša koji je član KK „Elid“ osvojio je treće mesto i bronzanu medalju na turniru „Međumurje Open Croatia“ koji je održan početkom septembra. Ovo je 26.Mešunarodni turnir koji je okupio preko 1000 karatista  iz 12 država.

 „Takmičio sam se u kategoriji seniora u katama pojedinačno i zauzeo sam treće mesto. Plasmanom sam izuzetno zadovoljan budući da sam se za medalju borio u jakoj konkurenciji. Dao sam sve od sebe, a sati i sati treniranja i pripremanja za ovo takmičenje nagrađeni su medaljom“, kaže Andrija Stanković.

                       Dodaje da je organizacija turnira ove godine bila na izuzetno viskom nivou.

                      „Zadovoljan sam rezultatom. Svaka medalja ima poseban značaj pa tako i ovo, posebno što se radi o međunarodnom takmičenju  ovog ranga.Nadam se da ću postići još bolji uspeh na nekom od narednih takmičenja koja me očekuju.Inače, ovo je prvi turnir koji je odžan u ovoj sezini tako da ima dovoljno vremena i prostora da uvećam broj medalja čiji sam vlasnik. Sezona je počela u septembru , a ono što me očekuje u narednom periodu jeste karate turnir  u Srbiji, Trofej Beograda kao i turniri u Rumuniji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji“, kaže Andrija.

                      U kolekciji karatiste Andrije Stankovića nalazi se veliki broj medalja i pehara koje je osvojao na domaćim i međunarodnim takmičenjima. No, postoje i one medalje koje su svakom sportisti posebno drage i koje su na neki poseban način obeležili njegovu sportsku karijeru.

                      „Svakako da pamtim prvo mesto na Prvenstvu Srbije 2021.godine, ali su mi jako drage i medalje sa balkanskog prvenstva koje sam uzastopce osvajao od 2017. do 2022.godine“, dodaje Andija.

                     Ove godine se Andija ovenčao još jednom značajnamom medaljom, na Balkanskom prvenstvu koje je održano u Beogradu početkom juna. Nstupao je kao član reprezentacije Srbije i osvojio treće mesto i bronzanu medalju.

                    „Bila  je moja četvrta medalja na Balkanskim prvenstvima.Osećaj je neverovatan kada osvojite za svoju zemlju jednu od medalja. Nakon osvajnja zlatne medalje na jednom od namasovnojeg međunarodnog turnira koji se organizuje u našoj zemlji “Roda kup”, ova bronzana medalja za mene predstavlja krunu ove godine ujedno i kraj ove sezone. Sada sledi odmor i pripreme za sledeću sezonu koja počinje septembra meseca“, kazao je tada Andrija, a sudeči po početku nove sezone koju je počeo sa bronzanom medaljom u Hrvatskoj održao je obećanje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare