Brojne medalje za članove Skijaškog kluba „Besna kobila“

VRANJE

Takmičari Skijaškog kluba Besna kobila iz Vranja ponovo su se okitili medaljam.

U Češkom gradu Mezibori deo ekipe nastupao je na trkama Cila Cupa  i Svetkog kupa, a drugi se takmičio na rolerijadi u Nišu.

U Češku su putovale tri takmičarke i opet ostvarile odlične rezultate.

Prvog dana vožene su trke Cila Cupa u okviru otvorenog prvenstva Češke.

U kategoriji devojčica do osam godina Maša Jović je osvojila prvo mesto i zlatnu medalju, dok je Kaja Sretić u konkurenciji devojčica do 12 godina osvojila bronzanu medalju. Mia Dedinac nije uspela da završi drugu vožnju tako da je ostala bez plasmana.

Drugog dana takođe su vožene trke Cila Cupa za mlađe kategorije dok su oni stariji vozili drugu ovogodišnju trku Svetskog kupa.

Maša Jović je osvojila drugo mesto u svojoj kategoriji, a Kaja Sretić zauzela peto mesto u svojoj kategiriji.

Ovog puta za Miu Dedinac su izostali sportski rezultati, ali su zato uspešno završeni pregovori sa sponzorima. Tako će Mia od iduće sezone nastupati za Nemačko-češki tim Tempish Pamfy Sport, za koji već nastupa najbolji Svetski  roleraš Marco Walc i Evropska prvakinja Julija Šleger.

Na trkama u Češkoj učesvovalo je 140 takmičara iz 12 zemalja. Trke su vožene po izuzetno lošim vremenskim uslovima, jer je sve vreme padala kiša, a temperatura nije prelazila 8 stepeni. I ovoga puta jedan od postavljača staze u okviru trke Svetskog kupa bio je trener Đorđe Dedinac iz Vranja. To dokazuje koliko poverenja i poštovanja ima Svetska roler federacija u našeg stručnjaka.

Dok se jedan deo ekipe borio sa lošim vremenski uslovima i konkurencijom, drugi je bio u Nišu na drugoj rolerijadi opštine Pantelej.

Sa tog takmičenja klub je doneo 11 medalja.

Zlatom su se okitili Đurađ Ljubić i Luka Mitrović, srebrom Petra Stojiljković, Magdalena Stojanović, Vuk Đorđević, Stefana Stojanović, Aleksa Mladenović i Emilija Arsić, a bronzani su Danica Ilić, Petar Stošić i Lena Golubović, saopštili su iz SK „Besna Kobila“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare