Broj posetilaca na Roštiljijadi, ilegalne kladionice, Kopnena zona bezbednosti

LESKOVAC

Na pitanje novinarke Regionalne informativne agencije JUGpress kakva je procena policije o broju posetilaca na Roštiljijadi ove godine, načelnike leskovačke Policijske uprave Tomislav Ilić je rekao da će taj podatak morati da pribavi, da proveri kako je teklo izveštavanje po danima na osnovu operativnih procena.

Što se tiče eventualne akcije pronalaženja ilegalnih kladionica na području Leskovca, kao i da li je tačno da iza tih kladionica u leskovačkom kraju stoji Vranjanac, poznat po tom biznisu, što smo takođe pitali, rečeno je da policija ima ozbiljne aktivnosti na pronalaženju nelegalnih kladionica.

„Ja mogu da se pohvalim radom PU u Leskovcu da smo na tom polju jedni od najboljih u Srbiji. Kada se to pronađe podnosi se krivična prijava, pronalazimo, a medijima ćemo proslediti broj takvih slučajeva. Sigurno smo imali nekoliko pronađenih kladionica i preduzete su mere protiv takvih lica. Na našem području su to mahom osobe sa ovog područja. Nemamo formalne vlasnike, radnike, to odgovorno tvrdim. Znači, ljudi koji se javljaju i preuzimaju odgovornost sa funkcionisanje tih kladionica su sa naših prostora.“

Po pitanju saradnje sa Tužilaštvom, načelnik Tomislav Ilić kaže da su u skladu sa propisima upućeni na Osnovno i Više tužilaštvo u Leskovcu.

„Kao što je poznato, tužilac je rukovodilac predkrivičnog postupka. Sve radnje koje su vezane za suzbijanje krivičnog dela se rade striktno sa tužilaštvom. Policija je ta koja saznaje za određene aktivnosti, dolazi do indicija o jednom mogućem događaju i o tome izveštava Tužilaštvo koje daje naloge za dalje postupanje. Saradnja je dobra, nemamo nekih ozbiljnijih problema, a imamo i dobre lične kontakte, s obzirom da sarađujemo godinama.“

KOPNENA ZONA BEZBEDNOSTI

Na području Kopnene zone bezbednosti ostvareno je povoljno stanje bezbednosti. Nije bilo registrovanih krivičnih dela i prekršaja iz oblasti javnog reda i mira u periodu januar-septembar 2023. godine. Inače, nanašem području kopnena zona bezbednosti se prostire na 62,5 kilometara, od čega 55 kilometara drži policijska stanica Medveđa, Lebane 3,5 kilometara i policijsko odeljenje u Oruglici četiri kilometara.

„Realno, tamo nikad nismo ni imali problema ili nikad ozbiljnijih problema, a ja sam u službi od kad je počela da funkcioniše Kopnena zona bezbednosti“ naglašava načelnik Ilić.

„Čak u poslednjih desetak godina i to što je bilo u smislu nekih prekršaja ili sitnijih krađa više nema. Ono što može da se desi je mogućnost i širenje požara. Međunacionalni odnosi su dobri, nema nikakvih prijava oko kršenja međunacionalnih odnosa.“ (kraj) LJS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare