Broj noćenja domaćih i stranih turista porastao za 45 posto, među omiljenim destinacijama nema juga Srbije

BEOGRAD-NIŠ

Vlada Republike Srbije saopštila je da je u decembru 2022. godine bilo ukupno 1.003.817 noćenja domaćih i stranih turista, što predstavlja rast od približno 45 odsto u odnosu na decembar 2021. godine, kada smo imali ukupno 695.153 noćenja.

Broj noćenja stranih turista u decembru 2022. godine (552.481) premašio je broj noćenja domaćih turista (451.336).

Takođe, iznos boravišne takse za pravna lica u 2022. godini iznosio je više od 901 milion dinara, što je rast od 30 odsto u odnosu na 2021. godinu.

Navedeni podaci su dokaz ogromnog ulaganja države u turističku privredu kroz ulaganja u putnu i drugu infrastrukturu i izgradnju privlačnih smeštajnih kapaciteta, navodi se u objavi.

Primeri tog rada su obnova i rekonstrukcija Golubačke tvrđave na Dunavu, Ramske tvrđave, dostupna arheološka nalazišta i kulturne institucije, kao što su Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti.

Neizostavni izbor turista su i atraktivni hoteli Vrnjačke Banje, Vrdnika i Fruške gore i prirodne lepote Ovčarsko-kablarske klisure.

Neke od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji, koje se prema poslednjim podacima izdvajaju po najvećem brou noćenja turista u decembru 2022. godine, jesu Beograd, Zlatibor, Novi Sad, Kopaonik, Subotica, Niš i Vrnjačka Banja.

Ovo je takođe i rezultat smanjenja sive ekonomije u turizmu kroz uvođenje sistema „eTurista”.

Centralni informacioni sistem turizma i ugostiteljstva „eTurista” je baza podataka i evidencija o svim smeštajnim kapacitetima u Srbiji.

Pored hotela, motela, hostela i apartmana, sistem obuhvata i seoska domaćinstva kao i kapacitete „stan na dan”.

Ovaj sistem, koji je razvila Kancelarija za informacione tehnologije i eUpravu Vlade Republike Srbije u upotrebi je od oktobra 2020. godine i omogućava sistemsko regulisanje oblasti ugostiteljstva i turizma i izuzetno značajno smanjenje sive ekonomije, unapređenje uslova poslovanja svih subjekata na tržištu, kao i zaštitu prava potrošača u oblasti turizma i ugostiteljstva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare