Broj nezaposlenih na evideniciji republičke Nacionale službe zapošljavanja smanjen je za 17 posto

NIŠ

Broj nezaposlenih lica na evideniciji republičke Nacionale službe zapošljavanja smanjen je za 17 posto u odnosu na isti period prošle godine. Trenutno preko ove službe posao traži oko 440.000. Tome je najviše doprinela veća potražnja sezonskih radnika za poljoprivredne poslove, kaže direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović koji je krajem proteklog vikenda boravio u Nišu sa delegacijom Nacionalne službe za zapošljavanje Republike Srpske.

                                   Obimni sezonski poljoprivredni poslovi tokom leta uticali su na veću potražnju radnika preko Nacinalne službe za zapošljavanje. U ovom trenutku broj nezaposlčenih lica na evidenciji službe smanjen je za 17 posto u odnosu na jul prošle godine.

                                  Niška filijala prednjači po broju smenjena nezaposlenih lica sa svoje eveidencije kaže Martinović.

                                  Nacionalana služba ove godine iz republičkog buđeta imala je ukupno 6 miljardi i 550 miliona dinara za sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja. Ta sredstva uticala su na činjenicu da oko 10.700 ljudi dođe do posla, odnosno pokrene valastiti biznis. Do kraja godine očejuje se da će ove meri obuhvatiti još oko 25 000 nezaposlenih lica, dodaje Martinović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare