Broj nezaposlenih lica u Nišu smanjen na 20.000

NIŠ

                 Javni poziv od 31. januara 2022, kada je Nacionalna služba raspisala 13 javnih  poziva otvoren je do 30. novembra, odnosno do utrošaka sredstava, do sada su  završena tri, saznajemo od Bobana Matića, direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijala Niš.

                „Za deset javnih poziva i dalje  primamo zahteve i na našu sreću interesovanje je veliko na teritoriji Filijale Niš. Do sada smo skoro za sve programe utrošili finansijska sredstva, ali to ne znači da poslodavci ne treba da podnose zahteve, jer očekujemo i povećanje kvota do kraje godine“, ističe Boban Matić.

                 Prema njegovim rečima, nezaposlenost na teritoriji koju pokriva Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala Niš se smanjuje.

                 „Trend samanjenja broja nezaposlenih na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje  kako na teritoriji Filijale  tako i na teritoriji Grada Niša se smanjuje iz meseca u mesec i iz godine u godinu. Sada imamo situaciju da je na teritoriji Filijale Niš od prethodnog meseca manje od 30.000 aktivnih tražioca zaposlenja, a na  teritoriji Grada Niša taj broj je 20.000. Primetno je veliko smanjenje broja nezaposlenih u odnosu na 2014.godinu, za 40 posto“, dodaje Boban Matić.

                  Matić kaže da je smanjenje nezaposlenih  posledica otvaranje velikih fabrika na teritoriji Filijale Niš kao i finansijske aktivne  mere koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje u saradnji sa Vladom Republikom Srbije i lokalnom samoupravom ali i stvaranje povoljnog poslovnog miljea na teritorije cele Srbije u cilju pospešivanja razvoja privrede i smanjenja nazaposlenosti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare