Broj građana koji koriste Ni card platnu karticu za kupovinu karata se povećava

NIŠ

Osim plaćanja autobuskih karata gotovim novcem i preko aplikacije, građani u niškom javnom prevozu to mogu uraditi i platnim karticama. Procedura je jednostavna, kondukteri su obučeni kako da naplate kartu putem platne kartice, ali se ipak dešavaju problemi.                                

Broj građana koji koriste Ni card platnu karticu za kupovinu karte u autobusima se povećava, ali za sada najzastupljeniji vid je plaćanje gotovim novcem i kupovina mesečnih karata.

                              „Za svaki novi sistem je potrebno vreme kako bi se uhodali i vozači u autobusima ali i konduktere pa i sami  građani. Svi vozači i kondukteri su prošli obuku za naplatu karata preko Ni kard platnom karticom od strane firme koja isporučuje taj softver. Problem može da se desi ukoliko je u autobusu novi kondukter koji nije imao dovoljno prekse i zbog toga je nesiguran a iz te nesigurnosti ne želi da napravi sebi ili putniku problem. Ukoliko se desi tako nešto putnici to prosleđuju Direkciji za javni prevoz, a mi sve te mejlove šaljemo prevoznicima. Očujemo da oni u potpunosti budu spremni za takav vid prodaje karata“, kaže Aleksandar Utvić iz JKP Direkcija za javni gradski prevoz Niš.

                               Utvić podseća koji su sve vidovi naplate karata mogući u niškom javnom prevoz.

                             „Kartu u autobusu putnik može kupiti kod konduktera ili kod vozača ukoliko je sistem prodaje kod njega. Karta se može platiti gotovim novcem ali i NI kard karticom kao i putem mobilne aplikacije uz korišćenje QR koda u autobusu“, objašnjava Aleksandar Utvić.

                              Direkcija za javni gradski prevoz grada Niša pokrenula je novu aplikaciju za beskontaktni način plaćanja pojedinačnih karata u autobusima gradskog i prigradskog prevoza aprila ove godine. Putnici koji žele da na ovaj način kupe kartu potrebno je da prvo skinu aplikaciju “Ni kart” preko Gugl plej prodavnice i da prebace novac sa svojih bankovnih kartica.                               U pitanju je aplikacija za beskontaktni način plačanja pojediniačnih karata u autobusima. Potrebno je samo da kod sebe imate mobilni telefon i u njemu aplikaciju Ni kart koju je moguće skinuti preko Gugl prodavnice. U svim autobusima u Nišu već postoje uređaji koji će očitavati ovaj način plaćanja karata.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare