Brnabić: Ulaganja u banjski turizam razvojna šansa Srbije

NIŠKA BANJA

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izrazila je danas, tokom obilaska Nišavskog okruga, zadovoljstvo što se banjski turizam u Srbiji konačno budi, objasnivši da tome doprinosi razvoj Niške banje, otvaranje projekta Kulište, kao i završetak starog kupatila koje je kulturni spomenik.

“Projekat Kulište kasni, zbog čega Republička direkcija za imovinu treba da reaguje kako bi se otvorio taj važan projekat vredan 40 miliona dinara”, kazala je Brnabić.

                   Premijerka, koja je obišla Aleksinac, Merošinu, Ražanj i Doljevac, poručila je da joj je važan obilazak svih opština kako bi videla šta kasni od putne, obrazovne i turističke infrastrukture, da vidi šta treba da se radi i da se odmah rešavaju problemi.

                  “Drago mi je da u Nišku banju dolazi sve više privatih investitora koji ulažu u hotele, što znači da će Niška banja biti sve lepša, da će dolaziti sve više ljudi i da će život onih koji tu žive biti kvalitetniji i lepši”, dodala je premijerka.

                  Brnabiće je naglasila da mora da se završi i staro kupatilo koje, pored turističke vrednosti predstavlja i  kulturni spomenik.

                 “Banjski turizam se konačno ponovo budu, imamo sve više banja. Konkurencija između njih sve je jača što će nas terati da se takmičimo, da se bolje staramo, što više ulažemo i borimo za što više turista, ne samo iz Srbije, već i iz inostranstva. U trci će biti i Vranjska Banja, tako da se tim pre mora više i brže ulagati u Nišku Banju, naglasila je Brnabić.

                  Projekat Kulište u Niškoj banji, lečilištu otkrivenom još u doba starog Rima, podrazumeva izgradnju vodopada na steni, ispod kojeg će biti sistem otvorenih bazena sa termalnom vodom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare