Brnabić u Vranju: Projekat izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti ima širi efekat na društvo

VRANJE

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, sa saradnicima, boravila je danas u Vranju, gde je obišla izgrađene stanove i gradilište novih stambenih jedinica za pripadnike snaga bezbednosti.

Premijerka je rekla da ovaj projekat ima širi efekat na društvo.

„U najtežim vremenima, u godini obeleženoj koronavirusom, našli smo još jedan način da obezedimo posao našem građevinskom sektoru i posebno mi je drago da u svih sedam gradova, uglavnom, rade domaća preduzeća. Kao što smo propisali, minimum 80 odsto materijala i opreme mora biti domaćeg porekla, pa je time obezbeđen posao i za druga naša preduzeća. Na ovom gradilištu će biti izgrađeno još 289 stanova u pet zgrada, u već izgrađenom kompleksu imamo 186 stanova. Hvala, još jednom, svim pripadnicima službi bezbednosti i njihovim porodicama, zato što se oni žrtvuju za nas svaki dan, da bismo mi bili bezbedni”, istakla je Brnabić.

Izgradnjom stanova revitalizovani su i neki zapušteni delove grada, podignuta je cena nekretnina što znači i dodatan prihod za lokalne kase, kao i razvoj uslužnog sektora, dodala je premijerka.

Brnabić je obišla jedan od stanova i uverila se u njegov kvalitet, a nakon toga razgovarala sa građanima, pripadnicima snaga bezbednosti koji su kupili stanove pod subvencionisanim uslovima i na taj način

Izuzetna vest je što se pripadnici službi bezbednosti uglavnom interesuju za veće stanove, rekla je predsednica Vlade.

„To je fenomenalan pokazatelj da vi verujete u svoju državu, njenu bolju budućnost i vaše poslove, verujete da će u Srbiji biti takav život da će vaše porodice želeti da ostaju ovde. Ovde se gradi još 289 novih stanova u B fazi i mi smo usvojili odluku o promeni strukture, tako da više ima većih stanova, ne samo u Vranju, već i u celoj Srbiji“, istakla je ona.

Premijerka je obišla jedan od stanova i uverila se u njegov kvalitet, a nakon toga razgovarala sa građanima, pripadnicima snaga bezbednosti koji su kupili stanove pod subvencionisanim uslovima i na taj način rešili svoje životno pitanje.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je rekao da Vranjanci pamte kako je ovo naselje bilo zapušteno do pre samo

godinu i po dana. Bilo je zapušteno i neiskorišćeno građevinsko zemljište.

„Sada imamo potpuno drugačiju sliku, prelepo moderno stambeno naselje. Mi planiramo da u ovom delu grada krenemo sa izgradnjom kotlarnice, etažne garaže, kao i nove policijske stanice. Svega ovog ne bi bilo bez podrške i pomoći Vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji Vranje uvek svrstava u sve projekte od nacionalnog značaja”, istakao je gradonačelnik Milenković. 

U Vranju su sa premijerkom bili i potpredsednica Vlade Zorana Mihailović i ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Vančo
Vančo
2 godine pre

Brnaba kao i obično izbrblja takve gluposti da joj gradonaĉelnik nije ravan.