Brnabić: Nastavićemo da dovodimo strane investitore u Leskovac

Leskovac je fantastičan što se tiče privlačenja stranih direktnih investicija i u tome, naravno, radi zajedno sa Vladom Republike Srbije. Nastavićemo da radimo na tome, da dovodimo strane investicije u Leskovac, zato što je ovaj grad centar celog regiona, saopštila je danas predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, prilikom radne posete Leskovcu.

„Dosad je 2017. godina, bila apsolutno najbolja godina u privlačenju stranih, direktnih investicija, bez ikakvih privatizacija. Imali smo 2,6 milijardi evra investicija, tako da ako uspemo da pojačamo podršku porodičnim kompanijama, malim i srednjim preduzećima i domaćim firmama, imaćemo stvarno jedan potpuno drugačiji rast“, rekla je Brnabić, obećavši da će zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede više pažnje pokloniti domaćim preduzetnicima i start up firmama.

Na konferenciji za novinare, ona je istakla i da druge lokalne samouprave treba da se ugledaju na grad Leskovac i da, u pogledu porodičnih firmi, krenu istim stopama.

„Leskovac je primer odgovorne i dobre lokalne samouprave, ali je, takodje, sertifikovan i kao grad sa boljim poslovnim okruženjem, što je zaista visok standard kako za Srbiju, tako i za ceo region“, ističe Ana Brnabić.

PODRŠKA DOMAĆIM PREDUZETNICIMA

Prilikom današnje posete, Brnabić je posetila leskovačko preduzeće „Bane Komerc“, koje se, inače, bavi proizvodnjom platnenih džakova, kesa i kanapa za pakovanje.

„Naročito mi je drago što sam posebnu pažnju, zajedno sa lokalnim liderima, posvetila porodičnim firmama. „Bane Komerc“ je firma koja ima proizvodne pogone na preko 7.000 metara i kada udjete unutra pomislite da je to nemačka firma. Ona, više od 80 odsto svojih proizvoda izvozi  na tržišta Zapadne Evrope, što samo govori o njihovom kvalitetu. Takodje, je i firma koja ima ogromnu društvenu odgovornost i koja je mnogo pomogla celoj Srbiji 2014. godine, kada smo imali one strašne poplave“, rekla je premijerka danas.

Govoreći o zdravstvu, Brnabić je istakla i da je Vlada Republike Srbije za rekonstrukciju Infektivnog odeljenja u okviru leskovačke bolnice, koje je, takodje, posetila danas, uložila oko 45 miliona dinara, te da su ulaganja u zdravstvo vrlo važna.

Inače, kako je rekao direktor Opšte bolnice, Nebojša Dimitrijević, Infektivno odeljenje zvanično će početi sa radom za par dana.

Nabrajajući dosadašnja ulaganja Vlade RS u grad Leskovac, a u okviru mnogobrojnih projekata, gradonačelnik Goran Cvetanović, na današnjoj konferenciji za novinare, izmedju ostalog, istakao je i da je tokom sastanka sa premijerkom, Anom Brnabić, razgovarao prvenstveno o Zelenoj zoni, o daljem izdvajanju za energetsku efikasnost škola, ali i o uredjenju centralnog gradskog trga.

Kako je rečeno na konferenciji, ukupna investicija za centralni gradski trg iznosiće oko 250 miliona dinara, dok će samo uredjivanje javnih površina iznositi oko 160 miliona, te da će on biti završen za vreme mandata gradonačelnika Cvetanovića.

Svoju radnu posetu, predsednica Vlade RS, Ana Brnabić, završila je u Leskovačkom kulturnom centru, gde je pogledala izložbu grafika Salvadora Dalija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare