Božović: Mi u SDP još uvek nemamo nikakvu informaciju o istrazi ubistva našeg lidera

KOSOVSKA MITROVICA

 

Zamenica predsednika Gradjanske inicijative “Srbija , demokratija, pravda” Ksenija Božović rekla je danas za JUGpress da ni posle mesec dana od ubistva njihovog lidera Olivera Ivanovića njegovi saradnici nemaju nikakvu zvanični informaciju o toku istrage.

 

“Nešto, što smo uspeli da saznamo je nezvanično ili kroz medije”, rekla je Božović.

“ Ono što se zna da su dva policajca,  koja su bila na licu mesta toga dana I doneto im je rešenje o pritvoru za 48 sati, a oni su pušteni nakon 24 sata. Obrazloženje koje smo čuli je da su priznali nešto, što nisu smeli ni da pomisle a ne da urade , jer to su policajci koji imaju iskustva. Pravdaju se neznanjem. To su policajci u kosovskoj policiji koji su integrisani sa radnim iskustvom iz MUP-a Republike Srbije”, reklaje Boožović.

Ona je dodala I da se proteklih dana “ čula neistinita izjava da je jedan od policajaca  našao novčanik i dao ga sekretarici”

“To nije tačno,  niti se radilo o novčaniku, niti je novčanik bio pronađen. Oliver je u ruci nosio papire koji su ispali prilikom pada i koje je policajac dao sekretarici. O nikakvom novčaniku se ne radi”, rekla je Božoović I dodala da proteklih mesec dana od ubistva Ivanovića “ima mnogo špekulacija, mnogo mućenja vod, kako bi narod rekao. Pitanje je zbog čega se to radi”, rekla je Božović.

 

Ona smatra da je to “verovatno da bi se sve zataškalo jer vreme prolazi”.

“Ja samo želim da kažem da mi iz SDP nećemo da stanemo. Da ćemo svakodnevno da vršimo pritisak i treba svi to da shvate. A valjda bi trebala da proradi i ljudska savest jer je ugašen jedan život”, smatra Božović.

Ona je objasnila I da su dvojica policfajaca, koji su privodjeni pa pušteni, bili na svom radnom zadatku.

 

“Oni nisu došli na uvidja već su bili na mestu ubistva. Jas ma ih zatekla prve  kada sam došla tri minuta posle toga. Oliver je već bio u kolima hitne pomoći na putu za bolnicu”, objašnjava Božović.

“Na moje pitanje “šta se desilo?” jedan od policajaca mi je rekao da je Oliver doživeo  srčani udar. Odakle njemu, to ja ne znam. Nije ni pogledao mesto gde je Oliver pao. Jas am nastavila da idem i na tom mestu sam pronašla tri čaure, zvala sam ga da ih vidi. Žao mi je što sam bila u šoku i nisam uspela to da slikam, da snimim. Pitala sam policajce kakve su to čaure a oni su mi rekli “ko zna od kada su tu”. A jednu od tih čaura je očigledno neko od njih uzeo I stavio u džep,  znači sklanja je sa mesta uviđaja. I to pravda neznanjem”, rekla je Božović.

Na pitanje kako tumači tp što su policajci ekspresno pušteni iz pritvora a zatim sudija podneo ostavku Božović je rekla “Možemo to da tumačimo kao neprofesionalno, ali , nikakvog opravdanja za to nema. Neki postupak možemo da tumačimo i da je proradila ljudska savest”, rekla je Božović.

Zanimljiv detalj koji nam je potvrdilo vise izvoda, je da ova dvojica policajaca stanuju u istoj zgradi u kojoj I Milan Radojčić, kontroverzni “biznismen” iz severne Mitrovice koga  je više političara prethodnih mesec označavalo kao osobu  koja je “gospodar” ove srpske opštine na severu Kosova.

Ubistvo Olivera Ivanovića, koji je bio I odbornik lokalne Skupštine opštine, nije na dnevnom redu zakazane sednice a neće ser razgovarati ni o bezbednosnoj situaciji.

 

Na žalost, to je tačno, kaže Božović, I sama odbornica SDP.

“ Nama su, izgleda, bitnije neke komisije, nego što je pitanje bezbednosti. Uopšte nisu uzeli u razmatranje inicijativu,  koju smo mi kao odbornici podneli predsedavajućem i gradonačelniku, da se trg ili ulica Sutjeska preimenuju u ulicu Olivera Ivanovića. Ni ta tačka nije stavljena na razmatranje, tako da je to dodatni šok i razočarenje za nas”, kaže Božović.

Ona je dodala da će odbornici SDP prisustvovati sednici Skupštine opštine I tražiti odgovor u čemu je problem sa tom inicijativom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare