Božićni turnir u šahu okupio najbolje kadete

NIŠ    

Dečiji kulturni centar je organizovao tradicionalni 24. Božićni turnir u šahu, za kadete i omladince do 20  godina.  Turnir se igrao se po švajcarskom sistemu, 7 kola, tempo igre je 15 minuta za razmišljanje po igraču, uz kompjutersko parovanje.

                         “Ove godine slavimo 60 godina neprekidnog  postojanja i rada Škole šaha u Dečijem kulturnom centru koja je, nezvanično, i nastarija na Balkanu”, kaže Dragan Živić koji vodi školu.

                         Na turniru učestvuje blizu 50 takmičara koji igraju u dve grupe po švajcarskom sistemu. Prema rečima Živića konkurencija na turniru je izuzetno jaka.

                         “Dovoljno je samo pomenuti da u mlađem uzrastu igra  nekoliko kadetskih prvaka uže  Srbije i nekoliko učesnika evropskih i svetskih prvenstava, pa je turnir neka vrsta susreta najkvalitetnijih kadeta u Nišu i regionu”, dodao je Živić.

                         Troje prvoplasiranih, u svakoj od 6. kategorija, kao i u zajedničkoj grupi predškolaca, osvajaju medalje, a pobednici grupa i pehare.

                          Sandra Petković, direktorka Dečijeg kulturnog centra dodaje da je ovaj turnir tradicionalan i da se oni ponose njime, posebno brojem godina njegovog trajanja.

                        “Dečiji kulturni centar već 24 godine zaredom organizuje Božićni turnir u šahu za kadete i omladince i za  nas je ova manifestacija jako zbačajna zbog naše škole šaha koja je jedna od najstarijih sekcija u gradu, pa možda i u  Republici. Škola ove godine obeležava 60 godina od osnivanja, a Dečiji kulturni centar 72 godine postojanja”, kaže Sandra Petković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare