Bošnjace : Jedinstvo će biti još bolje

LESKOVAC

(Nova Naša reč)

U drugoj godini za redom, fudbaleri Jedinstva iz Bošnjaca na najbolji način prezentovali su svoje fudbalske vrednosti na terenim srpskoligaškog “Istoka”.

Plasman u vrhu tabele, tačnije na četvrto mesto, za mnoge poznavaoce fudbalskih zbivanja je prvorazredno iznenađenje, ali ne i za čelnike Bošnjačana, u prvom redu, “alfe i omege” kluba, Dragana Miljkovića, koji je sa svojim saradnicima na gotovo maestralan način vodio klub.

 

Pogotovo u ovo današnje vreme bespsparice, i kada je mnogima fudbal poslednja rupa na svirali.
Inače, fudbalski klub Jedinstvo osnovan je 1964.godine, i godinama se takmičio u okviru liga pod jurisdikcijom Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga. Bilo je izleta i do zonskog takmičenja, a pre nekoliko godina Bošnjačani su svoje Jedinstvo gledali na svom bunjištu sa klubovima Srpske lige. Pre dve godine klub je posle mnogo muka bio
prvi u zoni “Jug” i tako je od tog vremena opet srpskoligaš, grupe “Istok”.

– Pre dve godine, posle mnogo muka i problema iz zone “Jug”, kao prvaci, vratili smo se na fudbalsku srpskoligašku pozornicu fudbalskog “Istoka”. I, nemamo namere da je napuštamo. Za nešto više nismo finansijski moćni, a u rikverc ne želimo nikako. Ovaj srpskoligaški rang za naš klub u ovom vremenu je prava mera, i ništa više, a ništa manje od toga. Imamo odličan tim, vredne i stručne trenere, verne i odane navijače, i sve to smo ukomponovali u jedan zdrav sportski kolektiv, koji odiše zajedeništvom i željom za fudbalskim dokazivanjem. Uspeli smo na kraju jedne izuzetno uspešne takmičarske sezone zauzmemo četvrtu poziciju i time smo ostavili iza nas klubove iz gradskih sredina i sa daleko većom fudbalskom reputacijom, a i sa daleko ozbiljnijim finansijskim mogućnostima – veli, očigledno, zadovoljan postignutim rezultatima u protekloj sezoni, Dragan Miljković, u fudbalskoj Srbiji poznatiji kao “Kempes”, inače potpredsednik kluba, a ustvari je čovek koji se u fudbalskom Bošnjacu
za sve pita.

Kako ste uspevali u prethodnom periodu da se snalazite kada su u pitanju finansijska sredstva ?
– Kad se pomene novac, to je glavni imenitelj svih problema u klubu. Nikad ga nema dovoljno, a snalazimo se kako znamo i umemo. Naravno, da najviše novca stiže iz opštinskog budžeta Lebana, a kad zagusti, a toga ima vrlo često, tu su oni koji znaju i umeju da daju sopstvene pare za život i funkcionisanje samog kluba.
Možete li nam reći, koji su fudbaleri bili nosioci igre i koji su najviše doprineli tome da je klub prvenstvenu sezonu završio na četvrtom mestu ?
– Nema tu posebno zaslužnih igrača za izdvajanje. Svi koji su bili na terenu, a i pored terena jednako su zaslužni za visoki plasman na tabeli. Uostalom, fudbal je kolektivan sport, i svi su podjednako zaslužni za rezultate koje ekipa postiže na terenu.
Ranijih godina bilo je puno primedbi na suđenje. Kako ste zadovoljni deljenjem fudbalske pravde u toku cele sezone, s obzirom na činjenicu da neki pojedinci u javnost iskazuju određena nezadovoljstva?
– Ko radi, normalno je, da taj i greši. Nema bezgrešnih. Sudijska lista je prilično podmlađena, po instrukcijama Fudbalskog saveza Srbije, i određenih organa UEFA. Mnogo je mladih sudija, neiskusnih da se odmah snađu na vrućim terenima i u uzavrelim
atmosferama. Naš klub želi da javno pohvali rad svih organa FSRIS, a nemamo nikakvih primedbi na suđenje u toku cele prvenstvene sezone. Mišljenja sam da su čelnici sudijske organizacije Bojan Stojanović i Milan Minić sa puno umešnosti i uspeha vodili brigu o kvalitetu suđenja.

Kompletan tekst u leskovačkom nedeljniku Nova Naša reč i na sajtu  www.novanasarec.org.rs

IZ BOŠNJACA PORUČUJU: JEDINSTVO ĆE BITI JOŠ BOLjE

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare