Borovčanin u Leskovcu najavio turnir “Omladinska zlatna rukavica”

LESKOVAC

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin danas je na konferenciji u Leskovcu najavio bokserski turnir „Omladinska zlatna rukavica“ .

Turnir će biti održan od 5. do 7. decembra u SRC „Dubočica“.

Borovčanin je , odgovarajući na pitanje novinara JUGpressa ko finansira turnir, rekao da to čini Bokserski savez Srbije sa oko milion dinara a da će grad Leskovac pružiti logističku podršku.

„Drago mi je da će Leskovac biti domaćin i organizator ovogodišnjeg turnira koji svake godine priprema Bokserski savez Srbije. S obzirom na to da se naš grad diči bogatom bokserskom istorijom ali i da leskovačka publika voli sport i sportska dešavanja siguran sam da će Sportsko rekreacioni centar Dubočica biti prepun. Ovaj turnir se ne održava slučajno u Leskovcu: postoje četiri bokserska kluba koje grad pomaže i podržava Jugboksing, Bokserski klub Hisar, Bokserski klub Dubočica i Bokserski klub Đurović. A treba pomenuti i naše mlade reprezentativce u boksu Aleksu Mitića i Marka Docića, članove kluba Jugboksing”, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

„Okupićemo najbolje boksere sa prostora bivše Jugoslavije, reprezentacije svih zemalja će se okupiti u Leskovcu i takmičiti se u turnirskom sistemu takmičenja. A najbolji takmičari će biti konkurenti za prestižni trofej „Omladinska zlatna rukavica”, rekao je Borovčanin.

On je dodao sa su Bokserski savez i grad Leskovac pokrenuli školu boksa koja je besplatna u sva četiri kluba.

Kaže da je to “važno za decu koja žele da se bave borilačkim sportovima. Nakon toga će izaći kao bolji ljudi, jer boks osnažuje karakter.“

Na današnjoj konferenciji za novinare je bilo neuobičajeno što joj prisustvuje Aleksandar Djurović, inače predsednik Skupštine grada, koji se izuzetno retko pojavljuje na sličnim prigodama, čak i kad je to normalno i očekivano s obzirom na poziciju za koju prima platu iz budžeta grada.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare