Bolji uslovi rada u školama u Vučju

LESKOVAC-VUČJE

Učenici Srednje škole „Svetozar Krstić Toza“ i Osnovne škole „Bora Stanković“ u Vučju ovu školsku godinu provode u toplim učionicama, jer su završeni radovi na uvođenju centralnog grejanja. Za ovu namenu izdvojeno je oko 2,8 miliona dinara iz budžeta grada. Postavljena su dva kotla koja rade naizmenično, što bi, po očekivanjima direktora srednje škole Stanka Ranđelovića, dovelo do uštede od 15-20% tokom grejne sezone. Greje se nekih 3500 kvadrata, a obe škole pohađa oko 700 učenika.

„Imali smo još jednu investiciju, uređen je kabinet za učenike ugostiteljske struke. Sada će učenici lakše moći da rade i uče. Pritom će se omogući i poštovanje epidemijskih mera, s obzirom da će biti do deset učenika u grupi na vežbama. Sada nam ostaje nabavka sitnica kao što su razni kuhinjski aparati.“

Članica Gradskog veća Grada Leskovca Brankica Stamenković podseća da se i u uslovima epidemije radi na poboljšanju uslova u školama, kako u onima koje se nalaze u centru grada, tako i u izdvojenim odeljenjima, te da će tako biti i ubuduće.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare