BOLJI DANI ZA PROSVETU?

 

LESKOVAC

I pored brojnih investicija u poslednje tri godine, grad vodi računa o tome da se i ostale obaveze prema prosvetnim radnicima redovno izmiruju, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na sastanku održanom sa direktorima osnovih i srednjih škola, a povodom početka drugog polugodišta. On je najavio da će do kraja marta iz gradske kase biti izdvojeno 10 miliona dinara za isplatu jubilarnih nagrada u 2015, kao i da će do kraja aprila biti isplaćeni putni troškovi za septembar, oktobar, novembar i decembar. I ovoj godini u planu su  brojna ulaganja u adptaciju i uređenje školskih objekata, rečeno je ovom prilikom, a prenosi Nova Naša reč.

Nova Naša reč u svom najnovijem broju piše o tome kako je u Leskovcu obeležen Dan državnosti, Sretenje, zbog čega je, po oceni organizacije „Transparentnost Srbija“, Leskovac zauzeo visoko četvrto mesto u Srbiji, kada je o transparentnosti u radu reč, kao i o tome kakve su presude izrečene bivšem gradonačelniku Leskovca i i ostalim optuženim za zloupotrebe i kršenje zakona.

I dok iz kabineta gradonačelnika tvrde da je izdavanje biltena „Leskovački glasnik“ još jedna potvrda transparentnosti  rada lokalne samouprave, kako je rečeno na promociji ovog glasnika u centru grada, iz organizacije „Transparentnost Srbija“ upozoravaju da izdavanje ovog glasnika nije pokazatelj transparentnosti u radu. U saopštenju ove organizacije naglašava se da se izdavanje biltena ne može dovesti u vezu sa istraživanjem, pogotovu u situaciji kada se postavlja pitanje  da li je time lokalna samouprava prekršila Zakon o javnom informisanju.

O tome kako će se Generalni urbanistički plan grada Leskovca sprovoditi preko planova generalne regulacije, kao i o tome od kakvog su značaja ovi planovi za grad i buduće investitore, govori glavni urbanista grada Ivana Joskimović.

Nova Naša reč piše o merama i programima aktivne politike zapošljavanja, koje će Nacionalna služba za zapošljavanje sprovoditi u ovoj godini, i za koje su upravo raspisani konkursi.  Od 1. marta počinje obnova registracije i registracija poljoprivrednih gazdinstava, piše Nova Naša reč, kao i o tome kako poljoprivrednici mogu obaviti ovaj posao i šta im je od dokumentacije potrebno.

Nova Naša reč piše o još jdnom protestu radnika „Interleminda“, koji tvrde da kupaca za ovu fabriku ima, ali da grad i država ne žele da pomognu i ispune obećanja data pre više od godinu dana.

Predizborna kampanja se zahukatava, pa su Leskovac protekloh dana posetili lideri nekoliko političkih stranaka. O tome šta su u Leskovcu rekli Obradović, Dačić, Krkobabić, Gašić i Karić, piše Nova Naša reč.

U feljtonu „Leskovčani beogradske dijaspore“ autor Žarko Spasić u ovom broju predstavlja magistra tehničkih nauka Stanka Mitrovića. Tu je i priča o kolporterima Nebojši Mladenoviću i Ljubiši Bojaniću koje dobro znaju svi Leskovčani jer se više od 20 godina bave ovim poslom.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare