“Bolja Srbije” davala krv

LESKOVAC

Služba za transfuziju krvi, organizovala je akciju dobrovoljnog davanja ove dragocene tečnosti  u prostorijama Gradskog odbora ”Bolje Srbije”.

Ovo je deseto , jubilarno učešće članova ove političke organizacije u sličnim humanitarnim aktivnostima.

Milan Antanasijević krv daje drugi put, a da bi se priključio akciji, morao je da napusti odborničko mestu u Skupštini grada Leskovca, koja danas zaseda:

–          Prošle godine sam dao krv prvi puta, takodje ovde. Pošto sam odbornik ’’Bolje Srbije’’ u gradskoj Skupštini, morao sam da nakratko napustim zasedanje, da bih se priključio akciji. Sam je početak, pa tokom narednih sati očekujem veći broj davalaca. Nemam u porodici davaoce, ali ih imam medju prijateljima. Smatram da su ovakve akcije neophodne i uvek ću se rado odazivati na njih.

Služba za transfuziju krvi i ”Bolja Srbija” akcije zajednički organizuju već čitavu deceniju i to uglavnom krajem godine, kada se, zbog predstojećih praznika, zalihe ove dragocene tečnosti tradicionalno drastično smanjuju, naglašava pr Službe za transfuziju, Maja Danilović.

–          U ovom trenutku, leskovačka Opšta bolnica raspolaže solidnim rezervama krvi svih grupa, tako da se kompletan operativni program prati bez problema. Ipak, ne prestajemo sa akcijama, jer se zalihe u toku praznika brže troše. Koristim priliku da najavim sledeću, 24. decembra u Domu učenika. Bićemo u učeničkom restoranu u periodu od 9 do 12 časova.

Danilovićeva je pozvala i druge političke stranke u gradu da se Službi za transfuziju pridruže u organizaciji akcija dobrovoljnog davalaštva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare