Bolja Srbija o izborima za mesne zajednice

O predstojećim izborima se govorilo i u Boljoj Srbiji. Mesne zajednice su stubovi  lokalne samouprave, vrlo važne za njeno funkcionisanje i zbog toga su i izbori za njihov rukovodeći organ, izuzetno značajni, čulo se na današnjoj konferenciji za novinare.

Govoreći o znajaču mesnih zajednica, predsednik Gradskog odbora Bolje Srbije, Oliver Antanasijević, podsetio je na period izmedju 2oo8. I 2o13. godine, kada je većina mesnih zajednica na teritoriji grada Leskovca bila u blokadi i nije bilo političke volje da se one ožive i da se stave u funkciju, najverovatnije zato, što su se problemi gradjana rešavali na neki drugi način i na drugim mestima:

Sa formiranjem aktuelne koalicije, a čiji je činilac i Bolja Srbija, mesna zajednica je dobila na značaju i dobila mesto, koje joj u sistemu lokalne samouprave, pripada. Ona postaje gradivna komponenta i osnovna ćelija lokalne samouprave i od nje potiču inicijative za rešavanje gorućih problema sa kojima se gradjani susreću. Sa zadovoljstvom mogu da istaknem da smo uspeli, zahvaljujući ljudima koji su u proteklom periodu bili na rukovodećim mestima u mesnim zajednicama, da itekako približimo sistem lokalne samouprave gradjanima, da mesne zajednice intenzivo uključimo u donošenje odluka i na taj način što pravičnije i ravnomernije izvršimo podelu budžetskih sredstava, kako bi im stvorili uslove za delovanje u rešavanju problema.

Saradnja koja postoji na lokalnom i republičkom nivou, opredelila je Bolju Srbiju u Leskovcu, da na predstojeće izbore izadje sa Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije, kaže Antanasijević.

Pokazali smo da umemo da radimo zajednički, da saradjujemo i da tu saradnju umemo da iskoristimo u cilju poboljšanja uslova života i standarda naših sugradjana, ali i nas samih kao žitelja mesnih zajednica. Pozivam sve sugradjane da se odazovu izborima i podrže listu broj 1, ”Aleksandar Vučić-Zato što volimo Leskovac”, a mi ćemo se, kao i do sada, potruditi da to poverenje opravdamo i zajedničkim naporima omogućimo da mesna zajednica i lokalna samouprava ostanu i dalje servis gradjana.

Prema koalicionom sporazumu, Bolja Srbija će svoje kandidate imati u 46 mesnih zajednica i oni će na listi biti pod brojem tri, osim u Drvodelji, Slavujevcu i Bunuškom Čifluku, gde će kandidati ove političke opcije biti nosioci liste.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare