Bojnički put, četiri meseca posle svečanog “početka radova” i dalje u rupama čeka radnike

LESKOVAC

Radovi na rekonstrukciji Bojničkog puta su svečano obeleženi 4. novembra, baš u predizbornoj kampanji.

“Radovi se trenutno intenzivno izvode na tri dela, selo Đinđuša, kod Tri šešira i na ovoj lokaciji. Ova investicija vredna je oko 183 miliona dinara, oko 1600 metara kada krenete od Tri šešira do pumpe i biće izgrađena kružna raskrsnica kod Tri šešira”, rekao je sadašnji gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

“Pokušaćemo da intenziviramo radove imajući u vidu da nas očekuje zimski period”, rekao je državni sekretar u Ministarstvu građevine Dragan Stevanović.

Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam je rekao da će „Izvođač radova Trejs Srbija izvršiti izgradnju kružne raskrsnice kod Tri šešira, biće kompletno rekonstruisana i ulica Rade Žunić, imaćemo izgradnju kanalizacije, pošto je vodovodna mreža rekonstruisana. Biće proširen kolovoz sa 6 na 7 metara i imaćemo obostrane pešačke i biciklističke površine. Radovi su i na deonici od Leskovca do centra Gornjeg Stopanja, cilj je izgradnja južnog trotoara, čime će se povećati bezbednost pešaka”, on je dodao da je grad Leskovac finansirao izradu projektno tehničke dokumenatcije, pored investicije u izgradnju vodovodne mreže i osvetljenja.

Na pitanje kojii je zvanični rok za završetak ovih radova, koji piše u ugovoru sa izvođačem radova, Nikolić je rekao da je 260 dana a da su radovi počeli za Dan grada (11. novembar).

Radova 1. marta na Bojničkom putu nema.

Nema ni mašina ni radnika.

Ima prokopan asfalt sa strane, stanje od 4. novembra 2023. godine.

Građani koji ovde žive, ili prolaze, se žale na rupe u kojima se zadržava voda kada padne kiša i na praćinu koja se diže kada prolaze vozila kada je suvo.

I pišu nam zbog ovoga.

Evo jedne od poruka .

“Kako javno pitati nikad bolju vlast kada će biti nastavljeni radovi na navodnoj rekonstrukciji ulice Rade Žunić (Bojnički put)? Pre izbora je ulica potpuno raskopana i tri meseca građani hodaju po blatu i prašini a automobilu odvaljuju amortizere. Nema nikakvih aktivnosti niti nagoveštaja da bi radovi mogli da budu nastavljeni”, pitaju naši čitaoci.

A mi pitamo vlast, ako radovi već mogu da se završe za četiri mesecam, pod uslovom da se stvarno nastave što šre i završe u roku, čemu služe ona četiri meseca preko toga?

Jer, četiri meseca (zapravo pet , ako računamo da su radovi počeli 11. oktobra) ništa nije rađeno, sem što su put i ulica iskopani da bi malo otežali život građanima.

Jel tu postoji neka račinica oko plaćanja pa će neko dobiti pare , koje se uzimaju od svih građšana, kao da su radili 260 dana a radiće bar duplo manje?

Ili je neko uzeo te pare građana preko tog potrebnog roka za završetak radova? I kad će najzad početi radovi? (kraj) LJS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Potop
Potop
1 mesec pre

Samo budala može da raskopa ulicu i ostavi četiri meseca bez da počne radove.U normalnoj zemlji neko bi ta ovo odgovarao a ovde sistemom zastrašivanja i proganjanja svakog ko budale pita šta radite? dobije još gluplji odgovor nego što je očekivao.Među budalama glupost je način funkcionisanja+bezobrazluk i bahatost dobiješ sadašnjost u Srbiji.Debilozam na sve strane.Izvinjavam se nisam hteo nikoga da vređam ali ova bagra drukčije ne razume samo silu i moć.
Primitivizam na delu.