Radovi na rekonstrukciji puta Leskovac-Bojnik kažu “u toku” a mašine otišle sa mesta slikanja pre nego novinari

LESKOVAC


Radovi na gradskoj saobraćajnici koja se poklapa sa putem između Leskovca i Bojnika predstavljaju nastavak uređenja svih ulaznih, odnosno izlaznih puteva iz grada, rekao je danas doskorašnji gradonačelnik Leskovca, sada predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović.

On je dodao da su na teritoriji Leskovca u prethodnom periodu uređeni putevi: Leskovac-Lebane 176,6 miliona dinara, Leskovac-Vlasotince 283,3 miliona dinara, Leskovac-Vučje 400 miliona dinara, put Leskovac-Brestovac sa 115 miliona dinara, put Leskovac-Bogojevce sa 56,5 miliona dinara, zatim jednu od najvažnijih saobraćanica – Bulevar Nikole Pašića, sa 320 miliona dinara.

“Kao i sva obećanja do sada, predsednik Aleksandar Vučić je ispunio i ovo, da ćemo poslednju relaciju koja spaja centar Jablaničkog okruga Leskovac sa ostalim opštinama, reparirati, proširiti kolovoz, napraviti biciklističke staze i napraviti ulicu, odnosno relaciju koja je bezbedna za saobraćaj i podiže kvalitet života. Radovi se trenutno intenzivno izvode na tri dela, selo Đinđuša, kod Tri šešira i na ovoj lokaciji. Ova investicija vredna je oko 183 miliona dinara, oko 1600 metara kada krenete od Tri šešira do pumpe i biće izgrađena kružna raskrsnica kod Tri šešira. Ovim radovima ćemo i ovu poslednju deonicu, ulazak, odnosno izlazak iz grada rešiti”, rekao je Cvetanović.

Državni sekretar Ministarstva građevine Dragan Stevanović je danas rekao da se ovaj puit rekonstruiše na inicijativu Cvetanovića

„Na inicijativu gradonačelnika Cvetanovića, a znate da je Ministarstvo građevinarstva obezbedilo dodatnu milijardu za puteve za Jablanički, Topliučki i Pčinjski okrug, počeli su radovi na ovom pravcu i ovaj državni put će biti rešen u pristojnom roku. Pokušaćemo da intenziviramo radove imajući u vidu da nas očekuje zimski period”, rekao je on.

Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam je rekao da će „Izvođač radova Trejs Srbija izvršiti izgradnju kružne raskrsnice kod Tri šešira, biće kompletno rekonstruisana i ulica Rade Žunić, imaćemo izgradnju kanalizacije, pošto je vodovodna mreža rekonstruisana. Biće proširen kolovoz sa 6 na 7 metara i imaćemo onostrane pešačke i biciklističke površine. Radovi su i na deonici od Leskovca do centra Gornjeg Stopanja, cilj je izgradnja južnog trotoara, čime će se povećati bezbednost pešaka”, on je dodao da je grad Leskovac finansirao izradu projektno tehničke dokumenatcije, pored investicije u izgradnju vodovodne mreže i osvetljenja.

Na pitanje kojii je zvanični rok za završetak ovih radova, koji piše u ugovoru sa izvođačem radova, Nikolić je rekao da je 260 dana a da su radovi počeli za Dan grada (11. novembar).

A mašine izvođaća radova, danas odmah posle snimanja, napustile mesto gde je bilo organizovano slikanje i , valjda , trebali su nešto i da rade.

Nisu sačekali čak ni da odu sve novinarske ekipe. (kraj) LJS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare