Bojan Pajtić u Leskovcu

LESKOVAC

Predsednik DS-a Bojan Pajtić  rekao je danas u Leskovcu da se na nacionalnoom nivou nastavlja  suspenzija države koju “vrši Vučićev režim”.

“ Poziv Poreske uprave građanima da potkažu svoje komšije ukoliko izdaju  sobe ili stanove, u dubokoj je suprotnosti sa potrebom da se u Srbiji izgradi pravna država”, rekao je Pajtić .

“Poreska uprava traži da građani obavljaju njen posao i, što je još gore, Poreska uprava polazi od najsiromašnijih i tu uteruje red, a ponaša se majčinski prema onim dužnicima koji duguju stotine miliona dinara na ime poreza, oprašta im kamate, omogućava da na rate isplaćuju svoje obaveze”, rekao je Pajtić.

On je dodao da je potrebno da se uspostavi red, ali je neophodno da se principijelnost pokaže prvo na najbogatijim i najvećim dužnicima, a ne na najsiromašnijima.

“Potrebno je da Srbija konačno postane pravna država, a ne država u kojoj će Poreska uprava očekivati da građani vrše njen posao, jer je ova uprava plaćena da naplaćuje porez”, rekao je on . Pajtić je izrazio nadu da sledeći korak režima neće biti zahtev da građani počnu da hapse svoje komšije i preuzimaju druge državne funkcije.

“Potpuno je logično da se poreska uprava ponaša ovako, potpuno je logično da se suspeduje prava država jer živimo u zemlji u kojoj je moguće da parapolicijske snage sa fantomkama sruše deo Savamale, moguće je da se u 21. veku desi krađa na izborima, moguće je da premijer tri meseca posle izbora ne formira novu Vladu, nego, umesto da vodi računa o interesima 7 miliona građana, pojedinačno razgovara sa građanima i istovremeno i izigrava lekara opšte prakse, šalerskog službenika, biro za zapošljavanje, psihoanalitičara”, rekao je Pajtić i dodao da se država na takav način ne gradi i da je takvo ponašanje u suprotnosti sa poglavljima 23 i 24.

Da režim radi u raskoraku sa realnošću najbolje se vidi u Leskovcu, smatra Pajtić.

Za vreme vlade DS-a u Leskovac su stigle tri velike i sedam malih fabrika u kojima je zaposleno oko 4.000 ljudi. S druge strane, istakao je Pajtić, u protekle četiri godine režim nije učinio ništa kako bi u ovoj grad stigle nove investicije. Počasni građanin Leskovca Aleksandar Vučić  2014. godine, kada je dobio to priznanje, najavio da će do kraja te godine stići bar jedna fabrika u Leskovac. Dramatična stagnacija karakteristična je za Leskovac, ali i za sve ostale gradove u Srbiji, mišljenja je Pajtić.

Leskovac Bojan Pajtic 1

“Zbog toga DS nastavlja svoje delovanje kao opoziciona stranka, ali ne samo kao kritičar režima, mi smo se vrlo snažno zalagali za otvaranje poglavlja 23 i 24 i jako nam je važno da Srbija postane deo evropske porodice naroda, ali ona mora da se modernizuje, osavremeni, da se suspedovanje države obustavi, da odgovorni za tajne ugovore krivično odgovaraju, kao odgovorni za Savamalu i krađu na izborima. Jedino tako ćemo ispuniti uslove iz poglavlja 23 i 24 i možemo postati uređeno društvo”, rekao je Pajtić.

Na pitanje kako komentariše ono što se dešavalo na Vračaru, kada su ovoj stranci leđa okrenuli oni koji su na listi zajedno sa njom nastupali, ali i kada su DSS i Dveri podržali izbor predsednika Skupštine iz redova LDP-a, iako su ove stranke upravo zahvaljujući DS-u prešle cenzus  I da li    je poziv članstvu da glasa za jednu sasvim drugačiju opciju bio u redu Pajtić  je rekao “ono što je nama važno kao stranci je da se vrlo snažno držimo principa da nema koalicije sa SNS-om i da ni jedan odbornik DS-a nije odustao od tog principa”.

“ Na dušu je onim strankama čiji su odbornici i rukovodstva odlučili da se ne poštuje volja naroda u opštini Vračar, i da se formira jedna sasvim drugačija većina nego što je to većina građana tražila”, dodao je Pajtić.

“Kada smo se borili protiv krađe na izborima, nismo to činili jer smo očekivali bilo čiju bilo kakvu protivuslugu. Naše politike se jako razlikuju, kada su u pitanju spoljnopolitički interesi Srbije razlike su čak dramatične. Ali, princip ne možete poštovati samo kada ste vi u pitanju, prncip se poštuje i kada su u pitanju drugi, i krađa na izborima je neprihvatljiva ko god da bude pokraden. Ako nekada neka vlast bude htela da pokrade i SNS, i tada ćemo se biriti protiv krađe na izborima” , odgovorio je Pajtić.

Na pitanje šta se dešava sa bivšim liderom stranke Draganom Đilasom, da li su tačne informacije da on formira sopstvenu stranku, Pajtić je odgovorio dam u je žao što je izašoa iz stranke ali da ne zna da li formira stranku.

“Dragan je izašao iz stranke, zbog toga mi je žao jer smo mi uvek bili i lični prijatelji, ali to je njegov lični cilj i to dalje ne bih komentarisao”, rekao je Pajtić I dodao da  nema informacije da li će Đilas oformiti novu stranku.

“Ovi izbri će biti neposredni, zbog toga je moj čvrst princip da treba članovima stranke ostaviti kako će glasati na izborima, još uvek se ne zna koliko će biti kandidata za predsednika i potprdsednike. Jako je važno da u tom procesu učestuje što više članova, očekujemo da to bude nekoliko desetina hiljada, i da se oni opredele kako oko personalnih, tako i oko političkih pitanja”, rekao je Pajtić komentarišući predstojeće unutarstranačke izbore I dodao da  neće tražiti podršku opštinskih i gradskih odbora na nivou cele Srbije.

Poseta Leskovcu je kampanja koja ima za cilj da poveća izlaznost članstva na tim izborima, da animira članove da popune obrasce, uplate članarinu i steknu uslove za aktivno biračko pravo, rekao je Pajtić.

Saša Stojanović, potpredsednik GrO DS u Leskovcu, rekao je da je zauzet stav da će svakom članu biti ostavljeno na savest da glasa onako kako on misli da treba da glasa, jer bi u suprotnom bio narušen princip direktih izbora.

On se osvrnuo na političku situaciju na lokalu i poslednju sednici Skupštine grada kada je, po njegovom miljenju, došlo do rušenja skupštinske procedure, jer je sednica trajala do pola četiri ujutru. Cilj je bio da građani ne čuju loše rezultate lokane vlasti, da „Vodovod“ dobija vrlo skupe automobile, da je Apotekarska ustanova pred kolapsom zbog duga od 350 miliona dinara, da je leskovčka biblioteka jedna od retkih koja nema svoje izdavaštvo, da Gradska galerija ne radi i mnoge druge stvari koje ova vlast pogrešno radi, rekao je između ostalog Stojanović.

Prati
Obavesti me o
guest

6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sima
Sima
7 godine pre

Smatram da Pajtić nema šta da traži u Leskovcu.Što se tiče DS je stranka koja pripada prošlošću.Cvetanović ima mane,to je činjenica,kao što je i činjenica da grad dobija bolji izgled od kako je on došao.Dolazim jednom godišnje u Leskovcu,i to zaključujem na osnovu svojih zapažanja.Još samo da asvaltira put Leskovac-Vučje,i prihvati plan arhitekte Dragane Pavlović za trg.Dovedo par investitora.I to je to.

ko dobro posluje, nema sta da misli
ko dobro posluje, nema sta da misli
7 godine pre

Ja mislim da se svi politicari, koji nikad ni za sta nisu bili odgovorni, koji su celi zivot vozili sluzbeni auto u privatne svrhe, pa zatim odbornici koji nikad nisu vodili preduzece, pa direktori koji su upropastli preduzeca najvise razumeju u te jeftine automobile. Zbog toga direktori koji se razumeju u pravljenje dobitka preduzeca nema sta da se pitaju oko ti automobili, kad nisu sposobni da sebi pribave jedan ko neki politicari, neki odbornici, neki poslanici, neki direktori. Njihovo je da uspesno vode preduzece, a da razmisljanja o skupim i jeftinim automobilima prepuste umetnicima. Al kad bi se zezali, jer zivot je jedna feejsbuk zezancija, pa je samo preselimo u skupstinsku salu da isteramo cirkus izmedju dve cigarete.

samo vas gledamo
samo vas gledamo
7 godine pre

Cinjenica je da sto je sednica trajala duze to su vece gluposti sa svih strana izbijale na povrsinu. Cime je to opozicija imala da drzi paznju? Laznim napadima? Ili svojim moralnim likovima? Mozda odbornicima koji uzivaju poverenje gradjana? Ajte, molim vas, pa 100 puta da ne valja vlast, nju ne moze da kritikuje nevaljasna opozicija. Ona samo utemeljuje losu vlast. Djindjic se zrtvovao, da pobedi narod. Prvi put kada je mesto ustupio Kostunici, da pobedi narod. Drugi put, kada su ga ubili, da pobedi narod. Treci put kad zbog 6.oktobra nijedan demokrata nije hteo da se odrekne lagodnog zivota, korupcije. Tako i ova sednica. Nista slabije nisam gledao, napadi bez pogodaka. Koga ste pogodili, vlast u tanku zicu, narod u srce, omladinu u pamet? Nikog nigde. I vi se nikad ne bi zrtvovali da pobedi narod. Nikom vi ne bi ustuknuli za boljitak svih, jer vam je cilj licni boljitak. A narod vas gleda.

Aca
Aca
7 godine pre

Gledao sam sednicu. Dok je nisam gledao, na odbornika DS koji sebe smatra piscem, sam gledao kao na pametnog.Nekad je bolje da ne proveravam svoje predubedjenje, nego da zivim u njemu, jer ono sto sam saznao te noci, me duboko razocaralo. Zapravo, pravi kapaciteti su dosli do izrazaja. A to je da on cepa pripremljeno iako to veze nema sa realnoscu. Sto je procitao, i naumio da kaze, ce da kaze, iako ce promasi. Strasno je bilo razocaravajuce.

gluposti iz knjizevnosti
gluposti iz knjizevnosti
7 godine pre

Sta je pisac hteo da kaze? Da vodovod treba da dobija vrlo jeftine automobile, a da bivsi direktori treba da kupuju apoteke? Ha, ha, ha. Pa nije vodovod toliko bogat da baca pare na gluposti, glumi skromnost a da trpa pare na privatne racune. Svidza mi se Saskova podrska Zmigavcu i njegovom zidanju Skadra na Barju za koji grad isplacuje jos samo 1,6,miliona eura kredit. Nego Saska kolca zanimaju, toliki je domet interesovanja, u nedostatku finansiranja knjiga. Inace pobornik je besnih automobila ali u privatnom vlasnistvu koji vode poreklo iz politicke karijere. Ha, ha. Hvala bogu, narod misli svojom glavom i vidi svojim ocima istinu. Bravo za preduzeca koja transparentno rade, ne muvaju.

miki
miki
7 godine pre

Meni je licno objasnjeno kako da izbegnem placanje poreza. Mogao sam da ga platim, ali je bolje kad imam drugari u poresku. Vise mi ostane da kupim jos jednu nekretninu, lokal