Bogdanović predsednik Vranjske Banje

VRANJSKA BANJA

U Vranjskoj Banji je održana konstitutivna sednica Skupštine ove gradske opštine u novom sazivu koja broji 15 odbornika. Nakon verifikacije mandata i polaganjem zakletve tajnim glasanjem izabrano je novo rukovodstvo.
Funkciju predsednika Gradske opštine Vranjska Banja u narednom periodu obavljaće diplomirani ekonomista Nebojša Bogdanović (SNS), a zamenika diplomirani pravnik Dragan Sentić.

Za predsednika Skupštine odbornici su tajnim glasanjem izabrali diplomiranu pravnicu Svetlanu Cvetković, a za zamenika ekonomskog tehničara Dobrivoja Marinkovića, koji su i do sada obavljali ove funkcije.
Dužnost sekretara opštine i u narednom periodu vršiće diplomirani pravnik Slađan Aleksić.
Većinom glasova odbornika izabrano je i pet čanova Opštinskog veća.
Novo opštinsko rukovodstvo Vranjske Banje je iz redova SNS koja je na poslednjim lokalnim izborima osvojila 9 mandata. Podršku glasnju dala je i odbornica iz SDS, koja u Skupštini ima jedan mandat. SPS sa pet odborničkih mandata nije glasala za novo lokalno rukovodstvo. Predrag Milenković, odbornik te partije je to obrazložio činjenicom da do početka sednice nisu dobili nikakve predloge za članove lokalnog rukovodstva u pisanoj formi.

Zahvaljujući se na ukazanom poverenju novoizabrani predsednik opštine, Bogdanović je rekao da je pred svima njima jedan ozbiljan i nimalo lak zadatak koji zahteva maksimalno angažovanje, istrajnost i marljiv rad kako bi postavljene ciljeve realizovali. Za to će biti potrebna pomoć države ali i investitora.

Vranjska Banja predsednica Skupštine

Vranjska Banja glasanje

Vranjska Banja Bogdanovic
“Nedopustivo je da Banja sa ogromnim prirodnim potencijalima i najtoplijom vodom u Evropi nema svoje mesto na turističkoj mapi Srbije. Vratićemo njen nekadašnni sjaj i mesto koje joj pripada.
Privatizacijom Specijalne bolnice za koje vlada interesovanje stranaca, kao i izgradnja bazena sa toplom vodom samo je prvi korak u toj našoj zamisli”, rekao je novoizabrani predsednik.

On je govorio i o drugim investicijama u oblasti infrastrukture i putne mreže, a posebno se zadržao na petlji kod Vranjske Banje koja nije bila predviđena izgradnjom novog autoputa. To će kako j obećao biti završeno u naredne dve godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare