Bogdanović potpisao ugovor o namenskim transferima

LEBANE

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović potpisao je danas Ugovor o namenskim transferima koje Minastarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dodeljuje lokalnim samoupravama.

Ugovore sa predstavnicima 146 jedinica lokalne samouprave potpisao je i uručio Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, njihova ukupna vrednost je 600 miliona dinara, a za opštinu Lebane opredeljeno je 3,3 miliona dinara.

Uredbom je utvrđeno da se jedinicama lokalne samouprave iz četvrte grupe razvijenosti namenski transfer dodeljuje bez obzira na obezbeđeno učešće u finansiranju usluga socijalne zaštite iz svoje nadležnosti.

Namenski tranferi, namenjeni za usluge socijalne zaštite kao što su „pomoć u kući“, „pratilac deteta“, „personalni asistent“, „smeštaj u prihvatilište“, „savetodavno terapijske usluge“ i jedan su od mehanizama, koji podstiču razvoj usluga socijalne zaštite, i deo su programa podsticajnih mera Vlade Republike Srbije za ravnomerni regionalni razvoj. (kraj) JS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare