Blagoslov za početak nove školske godine

NIŠ

                           Nakon Svečane liturgije i molitve u niškom Sabornom hramu Silaska Svetoga Duha na apostole , povodom početka nove školske godine  uz blagolsov  Episkopa niškog  Arsenija, u Svetosavskom domu održan je prijem za dekane, profesore, nastavnike i veroučitelje.

                              Izražavajući zadovoljstvo zbog prisustva sve većeg broja prvih ljudi niških obrazovnih ustanova, Episkop niški  Arsenije, uz blagoslov i želje za srećan početak nove školske godine, posebno se osvrnuo na ulogu veroučitelja, kao posebnu vezu naše vere i crkve u vekovnom prenošenju znanja i nasledstva Svetog Save.

                        Obasjani miholjskim suncem, Saborni hram i porta, bili su prepuni školaraca i studenata iz Nišavskog okruga.

                        Kao što dolikuje, učešće u sasluživanju na Svečanoj liturgiji, imao je i hor NCPD “Branko”, nosilac pravoslavne tradicije i jedan od najboljih horova na prostoru Srbije.

              Prijemu u Svetosavskom domu, prisustvovali su, starešina niškog Sabornog hrama protojerej stavrofor, otac Branko Cincarević, sveštenici i veroučitelji Eparhije niške, načelnik Školske uprave Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga Dragan Gejo, pomoćnik gradonačelnika Niša Marina Kostić, dekani, direktori, profesori, nastavnici niških gimnazija i škola.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare