BK Naissus vraća niški boks na veliku scenu

NIŠ

 Boks se zaista vratio na velika vrata i Niš ponovo postaje jedan od značajnijih centara srpskog boksa. Bokserski klub „Naissus“ je već drugu godinu zaredom superligaš i ove godine se bori za prvo mesto grupe B i plasman u plej of među 4 najbolje ekipe koje će se boriti za naslov prvaka Srbije.  U subotu su bokseri „Naissus-a“ odmerili snage sa bokserima BK „Radnički“ iz Kragujevca na gostujućem terenu. Niški klub je bio ubedljiv i stigao do pobede u ukupnom skoru od 12:2. 

                 Za „Naissus“ su nastupili Darislav Vasilev, jedan od dva pojačanja iz Bugarske, Nikola Lazarević, Petar Stošić, Kamy Riwan, drugo pojačanje iz Bugarske, Nikola Stevanović, Marko Docić i Nemanja Uverić. Tim predvodi istaknuti niški trener Slobodan Kostić. Posle ove pobede „Naissus“ će se u direktnom okršaju sa BK „loznica“ boriti za prvo mesto u grupi i siguran plasman u plej of. Meč je na programu već u četvrtak 26. decembra sa početkom u 18 sati u sali škole Miroslav Antić uz direktan prenos na TV Arena sport. Bilo koja pobeda Nišlijama će već sada zagarantovati plasman u završnicu što znači borbu za šampionsku titulu.

                      Da su se napokon sve kockice sklopile kada je u pitanju niški boks, govori u prilog i nedavno osvojena omladinska Zlatna rukavica Nikole Lazarevića, BK „Naissus“. Nikola je osvojio ovo prestižno priznanje i doneo Zlatnu rukavicu u Niš posle 20 godina. Sve je počelo revijom boksa na niškom keju 2016. godine, sada već događaj koji se tradicionalno organizuje. Niš je bio i domaćin prestižne Zlatne rukavice 2018. godine, predsednik saveza Nenad Borovčanin je dao veliku podršku i za razvoj Olimpijske škole boksa. Značajnu podršku u realizaciji povratka boksa daje i Marjan Cvetković Doca koji je u rukovodstvu saveza. Posle par godina čuvena „Sofka“ je puna nekih novih nada niškog boksa, u BK „Naissus“ se svake nedelje povećava broj boksera i bokserki koje od trenera Kostića stiču prve veštine. Klub je od ove godine dobio i novu upravu na čelu sa Aleksandrom Živkovićem, predsednik kluba i Njegošem Sakićem, sportski direktor. Grad Niš je stao uz „Naissus“, plemenita veština je pnovo na sceni, stigli su prvi veliki rezultati.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare