“Bitka za Vlasinu” o sastanku kod predsednika opštine

VLASOTINCE

Na današnjem sastanku članova grupe “Bitka za Vlasinu” i predstavnika meštana sela Dadince sa predsednikom opštine Vlasotince Bratislavom Petrovićem i čelnicima opštine, obećano nam je da će Opštinsko veće još tokom ove nedelje zasedati i kako su nam naglasili “izglasati Odluku o poništenju građevinske dozvole za minihidroelektranu “Besko”, predviđenoj da se gradi na Rupskoj reci!”, saopštile je ova neformalna grupa.

“Dvočlana komisija Opštinskog veća izabrana od ovog tela da preispita regularnost procedure izdavanja građevinske dozvole, potvrdila je tokom sastanka da su na osnovu celokupne dokumentacije koju im je nadležno Odeljenje za Urbanizam dostavilo, konstatovali da je bilo propusta i nezakonitosti prilikom izdavanja lokacijskih uslova (LU) i građevinske dozvole (GD) za ovu minihidroelektranu.

Kada je u pitanju Peticija naše grupe u u vezi izmene i dopune aktuelnog Prostornog plana po kome bi se ukinule sve predviđene i potencijalne lokacije za minihidroelektrane, a koja bi se nadovezala na Odluku SO Vlasotince iz 18. marta 2021. godine o zabrani izgradnje MHE na teritoriji opštine, takođe donete na inicijativu Bitke za Vlasinu.

na sastanku nam je takođe obećano da će nadležna odeljenja Opštinske uprave preduzeti odgovarajuće korake kako bi se u što hitnijem roku ispitala mogućnost njenog razmatranja i usvajanja na prvoj sednici Skupštine opštine.

Insistirali smo na tome da sednica SO Vlasotince bude zakazana po hitnom postupku i sa tom, jedinom, tačkom dnevnog reda.

* * * * * * * * * * * * * *

Osnovi cilj i motiv neformalne grupe građana “Bitka za Vlasinu” na današnjem sastanku sa čelnicima opštine, pored formalnog, da se nakon dvoipogodišnje borbe i zalaganja, dokazivanja i insistiranja na tome da je celokupan postupak u proceduri izdavanja LU i GD za MHE “Besko” pun zakonskih manjkavosti i kršenja procedura, konačno privede kraju i reši na jedini mogući način – PONIŠTENJEM dozvole, pre svega bio zaštita javnog interesa i koliki-toliki pokazatelj da i na ovim prostorima postoji vladavina prava i poštovanje elementarnih ustavnih normi propisanih najvišim pravnim aktom Republike Srbije.

Iako smo i ranije, uprkos brojnim predstavkama, prigovorima, žalbama, zahtevima, više puta ignorisani i “prolongirani” do u “zaborav”, posle svih ovih burnih dana iza nas, protesta, noći na barikadama sa hrabrim i istrajnim meštanima MZ Dadince, medijske kampanje koju smo pokrenuli i krivičnih prijava koje su podnete protiv odgovornih lica opštinskog odeljenja za Urbanizam i samog načelnika Opštinske uprave, ubeđeni smo da je konačno na pomolu jedna mala pobeda za čoveka, ali VELIKA pobeda za građane cele opštine!

U naredna dva dana očekujemo potvrdu i realizaciju svega dogovorenog. Pomno pratimo dešavanja!

MHE “BESKO” GRADITI SE NEĆE! ” navodi se u saopštenju koje potpisuje BITKA ZA VLASINU

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare