Biti mlad u Srbiji – Nacionalni foto konkurs

NIŠ-LESKOVAC-VRANJE

Delegacija Evropske unije u Srbiji, National Geographic Srbija, Politikin Zabavnik i Erazmus studentska mreža Srbija organizuju konkurs za najbolju fotografiju nastalu u Srbiji „Biti mlad u Srbiji“. Fotografije se šalju u periodu do 20. oktobra 2022. na elektronsku adresu takmicenje@euinfo.rs.

„Tema konkursa je „Biti mlad u Srbiji“. Pozivamo mlade fotografe starosti od 15 do 30 godina da dokumentuju kako žive mladi ljudi u Srbiji, koji su njihovi ciljevi, nade, aktivnosti, kako se provode, kako se obrazuju i putuju, volonterski rad i aktivizam mladih, itd. Na ovaj način želimo da obeležimo Evropsku godinu mladih koja se obeležava 2022. godine“, kažu iz Delegacije Evropske unije u Srbiji.

                             Konkurs je otvoren za sve mlade fotografe starosti od 15 do 30 godina. Maloletni fotografi moraju obezbediti odobrenje od roditelja ili staratelja kao i za  projekte iz sektora omladine, kulture, demokratije i ljudskih prava, i socijalne inkluzije, odnosno za projekte koji se bave mladima i inkluzijom mladih, a koje podržava Evropska unija u Srbiji.

                          Stručni žiri će odabrati tri najbolje fotografije i nagraditi vaučerima za kupovinu foto i elektronske opreme u dinarskoj protiv vrednosti od 1.000 evra za prvu nagradu, 500  za drugu nagradu i 300 evra za treću nagradu.

                        Žiri će dodeliti i „Specijalnu nagradu žirija za najbolju fotografiju EU projekta u Srbiji“.

                        Stručni žiri će izabrati 19 najboljih fotografija, uključujući  i tri nagrađene, kao i jednu najbolju fotografiju pristiglu od autora sa EU projekata koje će biti objavljene u elektronskoj publikaciji EU Info Centra kao i na veb stranici i nalozima na društvenim mrežama Delegacije EU u Srbiji.

                               Prvonagrađena fotografija biće objavljena u srpskom izdanju časopisa National Geographic, kao i u Politikinom zabavniku. Izložba 20 najboljih fotografija biće održana krajem 2022. godine.

                              Oni koji nemaju  profesionalni foto-aparat, nemoraju da brinu jer će  žiri uzimati u obzir i fotografije načinjene mobilnim telefonom.

                            Radove će ocenjivati žiri u sastavu, Vladimir Živojinović, mladi foto-reporter, profesor Aleksandar Kelić, Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu,  Milana Petrović, National Geographic Srbija, Igor Rill, Politikin Zabavnik, Dimitrije Prokopović, Erazmus studentska mreža Srbije,  David Pužado, Belgrade Photo Month i  Daliborka Nikolić, EU info mreža.

                             Fotografije poslate nakon navedenog roka neće biti uzete u razmatranje.

                            Fotografije tela koje na bilo koji način objektivizuju mlade ljude, ili koje su uvredljive, neće biti uzete u obzir!

                             Za maloletna lica prikazana na fotografijama neophodno je obezbediti odobrenje od roditelja ili staratelja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare