Biljana Pipović najbolji nastavnik bivše Jugoslavije

VLASOTINCE

          Biljana Pipović, profesorka engleskog jezika u vlasotinačkoj gimnaziji ,,Stevan Jakovljević” za svoj rad, entuzijazam, energiju i posvećenost, osvojila je do sada mnogobrojna priznanja.

Samo u ovoj godini dobila je Oktobarsku nagradu opštine Vlasotince za postignute rezultate u radu sa učenicima.

Dobitnik je tri Nacionalne oznake za kvalitet međunarodnih e Twinning projekta i dve Evropske oznake za e Twinning projekte u školskoj 2018/19.godini  koje dodeljuje Evropska komisija za obrazovanje. U razgovoru sa kolegama na poslu i učenicima čuli smo samo reči hvale za njen rad.  Ovih dana zavredela je još jedno izuzetno visoko priznanje ,,Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije” i time je na pravi način valorizovan njen kreativni rad na času, korišćenje tehnologije u učenju, raznovrsnost u nastavi, vannastavne aktivnosti i stvaranje pozitivnog okuženja za rad neke su od vrednosti koje su profesorku Biljanu Pipović kandidovali za prestižnu titulu najboljeg nastavnika na teritoriji bivše Jugoslavije.  


             ” Asocijacija najboljih nastavnika bivše Jugoslavije je raspisala Javni poziv, na kome se u periodu od 10. aprila do 25. avgusta 2019. godine, javilo  225 nastavnika iz šest  država sa prostora bivše Jugoslavije. Od 225 prijavljenih kandidata, njih 78 je ispunilo kriterijume da postane punopravni član ANN_EX_YU, a 45 da ponese titulu ,,Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije” .Bilo je potrebno ispuniti 15 od 27 kriterijuma za punopravno članstvo u Asocijaciji, a 20 i više za priznanje,, Najbolji nastavnik bivše Jugoslvije”. Treća generacija najboljih nastavnika EX YU je 2. novembra u Beogradu, na 3.Balkanskoj konferenciji, proglašena je  za Najbolje nastavnike EX_YU – upoznaje nas, slavodobitnik titule ,,Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije” Biljana Pipović, profesorka engleskog jezika u vlasotinačkoj gimnaziji.


           Šta je po Vama bilo odlučujuće da u  velikoj konkurenciji dobijete tako lepo i značajno priznanje ?
      -Verujem da je ono što je baš mene izdvojilo to što stvaram podsticajnu atmosferu za učenje, motivišem đake i dosta se bavim vannastavnim aktivnostima. A svakako i raznovrsnost koja je moja pokretačka snaga. Ova titula je dokaz da se posao koji se radi, mora da se obavlja na pravi način i da treba stremiti u tom smeru.
          Šta ovo priznanje za Vas lično znači, a šta za ustanovu u kojoj raditee?
          –  Neko je rekao “Nagrada znači da vaš rad ostavlja trag.” i ja se upravo tako osećam. Titula koju su mi dodelile kolege za entuzijazam, inventivnost, kreativnost i motivisanost je baš zbog toga i značajna jer su moj rad prepoznali oni koji su i sami izuzetni. Nagradu vidim kao podsticaj za dalji rad i kao signal da sam na pravom putu. I planiram da tako nastavim i ako živimo u društvu gde se obrazovanje ne ceni dovoljno i nije baš na vrhu prioriteta onih koji brinu o budućnosti naš dece.
         Šta trenutno radite i šta planirate da radite sa Vašim učenicima u aktivnostima koje su zanimljive za vaše učenike ?
         – Za unapređenje svojih časova imam još mnogo ideja, a ono što me izdvaja od drugih  je što se ne libim da probam sve za šta smatram da je dobro i korisno za učenike – uverena je Biljana Pipović, vlasnik titule ,,Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare