Big Bend RTS otvorio Internacionalne susrete džez muzičara Niš

NIŠ

 

 

Koncertom održanom sinoć, kako smo i najavili, u sali Narodnog pozorišta orkstar Big Bend RTS otvorio je 13. Internacionalne susrete jazz muzičara Naissus jazz Niš

Posle stajaćih ovacija posetilaca NAISSUS JAZZ FESTA, dirigent Ivan Ilić rekao je da se upravo zato rado vraćaju u Niš – zbog najbolje publike.

Kako je najavio Dragoslav Fredi Stanisavljević muzički urednik Big benda RTS, tako je i bilo – “Večerašnji program je nastavak prošlogodišnjeg koncerta u čast Bati Anastasijeviću, ali da kažemo da je to džez koji se odnosi na big bend muziku, u pravom smislu reči. Publika će moći da vidi i čuje i neke naše aranžmane i kompozicije koje su aktuelne u poslednjem period našeg rada.”

Naissus jazz fest posle nastupa najpoznatijeg srpskog Big benda, nastavljen je u kafe baru Julijan Djupon, na jam sessionu i uz nastup niških jazz snaga.

Na scenu niškog Narodnog pozorišta iz Španije stiže mešavina džeza, japanske i brazilske muzike – 3. novembra od 20 sati.

Večeras će u  okviru druge večeri Naissus jazz festa nakon St. Fusion benda nastupiti Baptiste Herbin international quartet – prva liga francuskog džeza sa top srpskom ritam sekcijom. A po završetku programa u Narodnom pozorištu, u kafe baru Julijan Djupon nastupiće niški Coffee shop band.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare