BIBLIOTEKA UČLANILA MLADE RUKOMETAŠE I KOŠARKAŠE

LESKOVAC

 

Narodna biblioteka ”Radoje Domanović” povodom 28. februara, Nacionalnog dana knjige, besplatno je danas upisala decu iz rukometnog kluba ”Meteor” i košarkaškog kluba ”Aktavis akademije”. Cilj akcije je promocija zdravog života i afirmacije mladih talenata, kao i davanje dodatnog impulsa kulturi čitanja i informisanosti.

 

Direktorka Gordana Đorđević istuče da u knjigama i dalje živi duh našeg Vuka, Dositeja, Radoja Domanovića, čika Jove Zmaja, Desanke Maksimović i mnogih, mnogih drugih pisaca.

„Na današnji dan smo mi bibliotekari rešili da spojimo kulturu i sport, da spojimo knjigu i loptu i dokažemo da su to prave vrednosti. Verujem duboko da će sva ova omladina postati sportska snaga Srbije. U sportu je zdrav duh, u knjigama su neispričane priče. Udruženo, zajednički rezultat je uspešan čovek.“

Dragan Mitrović u ime RK „Meteor“ kaže da, pored glavnog cilja da od dece napravimo sportiste i rukometaše, primarni cilj je i da oni sutra budu pravi ljudi koji će vredeti u našem društvu. Kod nas su školske obaveze ispred svega, a ovim činom deci pomažemo da shvate šta je prava vrednost knjige i škole.

Slično govori i direktor KK „Aktavis akademija“, Vladan Stojiljković koji kaže da uvek i na svakom mestu ističe da svima mora škola da bude na prvom mestu, jer u protivnom sami treninzi i sport nemaju nikakvog smisla.

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Fudbaler
Fudbaler
8 godine pre

Sve čestitke za Rukometaše i Košarkaše.