Bezbednost saobraćaja u javnom prevozu

BEOGRAD

U organizaciji Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Unije poslodavaca Srbije, u prostorijama pomenutog fakulteta je održan okrugli sto, na temu „Bezbednost saobraćaja u javnom prevozu putnika“. Nakon uvodnih rečenica dekana Saobraćajnog fakulteta, prof. dr. Nebojše Bojovića i predstavnika državnih organa i institicija značajnih za saobraćaj, pristupilo se elaboraciji elemenata bitnih za temu tribine.

Ispred fakulteta, govorili su profesori Krsto Lipovac, Dalibor Pešić i Nenad Marković, koji su se, tokom svojih izlaganja, fokusirali na određivanje broja i vrste saobraćajnih nezgoda, umešanosti autobusa i teretnih vozila u njima, utvrđivanje značaja edukacije vozača, kao i navođenje specifičnosti prevoza dece i važnosti njihove zaštite.

U ime preduzetnika, govorili su su Goran Aleksić iz preduzeća Srbijatransport i Mirko Vučinić iz Pantransporta.

Oni su upozorili na sve veći deficit broja vozača autobusa i kamiona u Srbiji, ali su i ukazali na osetljivost pozicije preduzetnika, koji mora da izdrži tržišnu utakmicu, u često neravnopravnim uslovima, kroz takmičenje sa povlašćenim, stranim firmama.

Zaključak tribine je da se na bezbednosti saobraćaja mora raditi svakodnevno, te da postoji ozbiljan prostor za napredak i u normativnom regulisanju predmetne oblasti, a naročito, u praksi.

Učesnici tribine su, takođe, naglasili neophodnost dodatnog angažovanja države u ovoj oblasti, javlja dopisnik JUGpressa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare