Bez rasprave plate pomoćnicima gradonačelnika Milenkovića povećane na elektronskoj sednici

VRANJE

Odbornička grupa ,,Za naš grad” oglasila se povodom zakazivanja sednica Skupštinske Komisije za mandatsko-imunitetska pitanja elektronski u kom su članovi komisije u mogućnost da se  u formi mejla izjasne o tome kako glasaju ali ne i da iznesu predloge, sugestije, kritike i raspravljaju o datom pitanju. 

,,Tako smo juče imali slučaj da je naš predstavnik Igor Nikolić jedini glasao protiv povećanja plata pomoćnicima gradonačelnika, ali nije imao mogućnost da argumentuje svoju odluku. Upravo je iz toga proistekao zahtev da se elektronske sednice koriste restriktivno i kao izuzetak samo u situacijama kada mora, jer se na taj način uskraćuje usmena rasprava u pogledu odluka koje se donose. Oglušujući se o izneti zahtev, skupštinska služba je već za danas zakazala novu elektronsku sednicu na kojoj se izglasava kandidat za v. d. direktora Javnog preduzeća Vodovod”, saopštili su iz odborničke grupe ,,Za naš grad”.

Ističu da njihov predstavnik neće učestvovati u ovakvom načinu rada Komisije jer je kako navode ,,daleko od njene svrhe i služi davanju legitimiteta ‘sumnjivim’ radnjama predstavnika vlasti, koji su naviknuti da rade onako kako su odlučili zaboravljajući da u novom sazivu lokalni parlament čine i opozicione stranke čiji predstavnici nisu tu pro forme i sa ozbiljnošću shvataju učestvovanje u radu Skupštine grada”. (kraj) DC/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare