Bez naknade članovima upravnih i nadzornih odbora

LESKOVAC

Na ovoj sednici usvojen je predlog zaključaka kojim se traži od svih organizacionih oblika lokalnog javnog sektora da ne isplaćuju naknadu za rad organa upravljanja, nadzornih i upravnih odbora. Ova tačka usvojena je kao dopunu dnenvog reda, a na predlog gradonačelnika, u cilju postizanja uštede. To znači da ubuduće članstvo ni u jednom upravnom i nazdornom odboru u javno i javnom komunalnim preduzećima i drugim organima neće biti plaćeno.

Atletskom klubu „Dubočica“ Leskovac odobreno je 150.000 dinara za finansiranje priprema i odlaska na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro atletirčara Vladimira Savanovića. Naime, reč je o jedinom učesniku Olimpijskih igara iz našeg grada, a grad će pomoći njegove pripreme na Vlasinskom jezeru i kupovinu sportske opreme.

Za finansiranje studijskog putovanja „Putujmo u Evropu 2016“ studenta Jane Gligorijević iz Leskovca iz budžeta će biti izdvojeno 40.000 dinara, reč je o studentkinji Filološkog fakulteta, jednoj od najboljih među 50 studenata u Srbiji, uključenih u ovaj projekat.

Isti iznos biće odobren i Agenciji za lokalni ekonomski razvoj za finansiranje studijskog putovanja u Nemačku studenta Ekonomskog fakulteta u Nišu ivana Cvetkovića, sa prosečnom ocenom 10.

Mesnoj zajednici Vučje iz gradskog budžeta biće uplaćeno 544.000 dinara, za finansiranje kupališta na reci Vučjanka, i regulisanja nivoa reke preko brane kod kupališta. Naime, kako je objasnio Bojan Tojaga, 494.000 dinara biće odvojeno za angažovanje spasilaca, a 50.000 dinara za angažovanje firme „Mehanizacija“ iz Niša koja će profesionalno stupšati i podizati branu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare