Besplatna škola preduzetništva za mlade u Nišu

NIŠ

Mladi ste i kreativni, imate preduzetnički duh i želite da se oprobate u pokretanju sopstvenog posla? Imamo odličan predlog za vas! Deli prostor, uz podršku Fondacije Ana i Vlade Divac, organizuje Letnju školu preduzetništva za mlade iz Niša.                          

Pozivamo mlade od 15 do 30 godina da se prijave i učestvuju u programu koji će im pružiti konkretne savete i praktične veštine za razvoj preduzetništva i pronalaženje potencijalnih izvora finansiranja. Broj polaznika je ograničen. Prijave će biti otvorene do popune kapaciteta, a najkasnije do 17. maja.

                           Kroz realizaciju projekta mladi će biti informisani o razvojnim potencijalima Grada Niša, mogućnostima za razvoj preduzetničkih inicijativa i steći važne kontakte i informacije. Takođe, biće podstaknuti na aktivno (samo)zapošljavanje kroz predstavljanje uspešnih mladih preduzetnika. Mladi koji imaju najperspektivnije preduzetničke predloge biće osnaženi potrebnim veštinama i kompetencijama za sprovođenje ideja kroz program edukacije iz oblasti preduzetništva, stručne prakse u uspešnim start-up kompanijama i mentorstvo iz oblasti osnivanja preduzetničke radnje.

                    Mladi, uzrasta od 15 do 30 godina, imaće priliku da u prvom mesecu realizacije projekta posete četiri ustanove od značaja za upoznavanje sa potencijalima za samozapošljavanje: Naučno tehnološki park, Nacionalnu službu za zapošljavanje, Regionalnu razvojnu agenciju Jug i Deli prostor. Program traje do kraja godine, a petoro mladih će u završnom delu ciklusa dobiti tri meseca plaćene stručne prakse i pomoć u realizaciji svojih preduzetničkih ideja.

                 Škola će poseban fokus imati ka mladima iz teško zapošljivih kategorija – NEET mladi, oni koji nisu zaposleni, nisu u sistemu obrazovanja, niti u dodatnoj edukaciji. Ceo koncept predložene akcije doprineće unapređenju zapošljivosti mladih ljudi iz ugroženih grupa.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare