Besplatan internistički pregled i u leskovačkom Domu zdravlja

LESKOVAC

Na inicijativu Ministarstva zdravlja svakog meseca će se u kliničkim centrima, zdravstvenim centrima i opštim bolnicama organizovati besplatni preventivni pregledi, kaže za JUGpress direktor Opšte bolnice Leskovac, dr Nebojša Dimitrijević.

Po njegovim rečima prvi datum, kada će i u leskovačkoj bolnici biti organizovan besplatan pregled je nedelja, 17. septembar 2017. godine u vrmenu od 00-16:00 časova u Internističkoj specijalističkoj ambulanti Doma zdravlja.

Dimitrijević kaže da će u to vreme dežurati četiri-pet lekara internista i da će bitipregedani svi građani i građanke koji dođu bez obzira na to da li imaju ili ne overene zdravstvene knjižice.

-Organizovaćemo merenje krvnog pritiska, merenje nivoa šećera u krvi i EKG (snimanje srca), i razgovor sa lekarima specijalistima. Napominjemo da nije potrebna zdravstvena knjižica, već bilo koji dokument (lična karta, vozačka dozvola),- rekao je Dimitrijević koji je zamolio gradjane koji žele da provere nivo šećera u krvi da obavezno dođu ranije kako se ne bi pravile nepotrebne gužve i kako bi, odmah posle kontrole, mogli da doručkuju.

Dimitrijević kaže da će ovakvi pregledi biti organizovani svakog meseca po jednom a da je odlučeno da prvi budu pregledi iz internističkog domena zbog velikog broja građana koji su zainteresovani upravo za njih.

-Sledeći pregled će verovatno biti iz neke druge specijalističke oblasti, -kažeDimitrijević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare