Arsić i Hida: Priča oko Privrednog aktiva politički motivisana

BUJANOVAC

Inicijativu za osnivanje Privrednog aktiva u Bujanovcu – koju je pokrenuo narodni poslanik Nenad Mitrović sa pojedinim direktorima bujanovačkih preduzeća – za JUGPress su prokomentarisali zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić i šef odborničke grupe Demokratske partije Hajredin Hida.

Iako politički protivnici, Arsić i Hida na ovu temu iznose isti stav –  sve je to politika.

„Smatram da je cela ova priča oko tog Privrednog aktiva pokušaj sticanja političkih poena“, ističe Arsić.

„Ingerencije lokalne samouprave su utvrđene zakonom i one su dobro poznate, a oni neka rade šta hoće, dok god je u skladu sa zakonom. Mitrović i ti direktori su i do sad mogli da se bore za ekonomski razvoj opštine, direktor Veterinarske stanice (Miodrag ) Milković je valjda zbog toga i išao dva puta u Italiju,“ kaže Arsić.

Sa druge strane Hajredin Hida, iako sličnog stava kada su u pitanju motivi inicijatora, ističe da bi mogao da razume potrebu privrednika da zajednički nastupaju pred nadležnim državnim organima, što je navedeno kao glavni razlog osnivanja Privrednog aktiva.

„ U nameri da se mobilišu privrednici bujanovačke opštine za rešavanje zajedničkih problema i odnosa sa nadležnim organima ja ne vidim ništa loše – ako je to namera, ali ako Mitrović ima nameru da uspostavlja paralelnu vlast to je onda apsolutno neprihvatljivo, protivzakonito i protivustavno.“ ističe Hida.

Šef odbornika najveće opozicione partije u lokalnom parlamentu naglašava i da predsednik opštine Šaip Kamberi skuplja političke poene na ovoj temi.

Komentarišući Kamberijevo saopštenje u kome, između ostalog, prvi čovek opštine inicijatore osnivanja Privrednog aktiva upozorava da se,  pokušajima da stvaraju paralelnu vlast, „igraju vatrom“.

„Kamberi pokušava da prikrije svoje neuspešno delovanje na čelu opštine tako što s vremena na vreme ispaljuje patriotske pokliče u svojim saopštenjima. U suštini, i Mitrović i Kamberi sve ovo rade iz čisto političkih razloga“, podvlači Hida.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare