Bela pudla pobednik 10. Međunarodne izložbe pasa svih rasa u Vranju

VRANJE

Peharima i brojnim nagradama nagrađeni su najbolji psi koje su ocenjivali Kaisa-Meteri Gold iz Finske, Tijana Konrad iz Srbije, Igor Selimović iz Hrvatske, Ferdinando Asnaghi iz Italije, Savas Tzegas iz Grčke, Slobodan Nasteski iz Makedonije kao i delegat Kinološkog saveza Srbije Ratibor Cekić.

Stručni žiri je među 336 pasa u preko 100 rasa na Međunarodnoj izložbi pasa svih rasa, koja je održana u Gradskom parku u Vranju, za apsolutnog pobednika proglasio belu pudlu.

Predsednik Kinološkog društva „Švrća“ iz Vranja Mića Mladenović kaže da Međunarodna izložba pasa, osim što ima sportsko-takmičarski, turistički i privredni značaj, predstavlja i odličnu promociju grada Vranja.

”Ovo je za nas kruna u svakom smislu te reči jer ove godine slavimo jubilej, ali i dve i po decenije od osnivanja Kinološkog društva „Švrća“. Prisustvuje najveći broj izlagača, ima dosta kvalitetnih pasa, vremenske prilike su odlične. Već pet godina radimo u saradnji sa Kinološkim savezom Makedonije. Sudijska lista je jaka, žiri kompetentan i sa dosta iskustva. Prethodnih dana imali smo više od 200 stranih državljana”, izjavio je Mladenović.

Najbolji psi su prema kategorijama dobili pehare i brojne nagrade, kao i hranu za pse.

Specijalne plakete dodeljene su dr Mahmudu Al Dagistaniju generalnom sekretaru Kinološkog saveza Srbije, Jovanu Kocevskom za doprinos razvoju lokalne kinologije, Ninoslavu Stojkoviću vlasniku odgajivačnice šnaucera Flor d Luna, Mići Mladenoviću predsedniku KD „Švrća“ i Isidoru Vlajincu odgajivaču iz Vranja koji trenutno živi u Dubaiju.

Izložbu pasa u Vranju organizovalo je Kinološko društvo ,, Švrća’’ uz podršku grada i brojnih sponzora.

Manifeestaciju je već po tradiciji pratio veliki broj Vranjanaca, a mnogi i porodično.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Andrej
Andrej
5 godine pre

Pa sto ne navedoste ime vlasnika psa pobednika? Navedoste ljude kojima izmedju sebe podeliste priznanja. Ne razumem ovakav izvestaj!