Behljuli pita albanske političare : Dan zastave je prošao, imate li plan za ljude koji masovno odlaze?

BUJANOVAC

Vlasnik TV Spektri Nedžat Behljuli pita albanske političare u Bujanovcu i Preševu da li imaju bilo kakav plan kako da zadrže veliki broj Albanaca koji žele da odu iz ove dve opštine jer u njima nemaju posao niti drugu pesrpektivu.

“Dan albanske zastave, 28. novembar je prošao, i šta sad!!?” pita Behljuli.

U izjavi za JUGpress konsatuje da je “juče bila proslava ali danas je novi dan.

” Juče smo imali žurku, i pored toga što živimo “pod okupacijom” u Srbiji , van matičnih zemalja, lepo smo se proveli i nije bilo niikakvih problema. Gospodo, danas je novi dan , imate li vi neki plan”, poručio je Behljuli lokalnim političarima.

“Naše brige su ostale iste, frustracija i pesimizam u stanovništvu su dostigli vrhunac. Mi ovde imamo nezaposlenu omladinu, neviđenu mržnju prema institucionalnim liderima, lokalnim albanskim političarima. Siromaštvo je svuda a albansko stanovništvo u Preševskoj dolini nikad nije bilo manje”, rekao je Behljuči.

“Hodža u džamiji u Velikom Trnovcu je prošlog petka rekao da samo iz ovog sela ima 800 mladića i devojaka koji čekaju vize nemačke ambasade, a mi potvrđujemo da ima preko 10 hiljada ljudi iz ovih opština koji čekaju na termine u stranim ambasadama u Beogradu i iseljavaju se u narednih nekoliko meseci. To znači da se preševska dolina prazni”, upozorava Behljuli.

“Imamo li strategiju da smanjimo ovaj intenzitet pražnjenja opština Bujanovac i Preševo”, pita Behljuli.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare