Basket turnir 3×3 : Leskovčani najbolji

LESKOVAC

U okviru projekta „Igram za pobedu“ već tradicionalno grad Leskovac, Gradska uprava, Odeljenje za društvene delatnosti i lokalni razvoj, Košarkaški savez Srbije i Kancelarija za mlade grada Leskovca organizovali su basket turnir na kome je trijumfovala ekipa No Name iz Leskovca. Oni su u finalu, rezultatom 14:10, pobedili jednog od favorita na turniru, ekipu 3×3 iz Kragujevca. Pobednik turnira, pored 100.000 dinara, dobija pravo učešća na završnom finalnom turniru Roda 3×3 državnog prvenstva Srbije. Drugoplasirani tim dobio je ček na 20.000 dinara.

Turnir za cilj ima podsticanje zdravog stila života i afirmacije sporta kao važnog činioca ljudskog razvoja, ali organizovanje ovog turnira ima za cilj i što kvalitetnije provođenje slobodnog vremena i pokretanje zdravih navika kod dece i omladine. Organizatori poručuju da je turnir u našem gradu istog renomea kao što su turniri u Kragujevcu, Nišu ili Beogradu, jer vodi do finala Srbije i mogućnosti predstavljanja na World Tour-u.

Leskovačku ekipu činili su Marko Lepojević, Aleksandar Ilić i Tomislav Tešović, koji je rekao da je prezadovoljan postignutim rezultatom.

„Nismo imali četvrtog igrača, tako da nas je stigao i umor, što se primetilo u finalu. Međutim, publika je bila jedan od presudnih faktora i doprinela našem konačnom uspehu možda i više nego mi sami. Konkurencija je bila izuzetno jaka, tu su bile i ekipe iz Bugarske, Makedonije, dva jaka tima iz Beograda… Još uvek ne mogu da poverujem da smo mi ovaj turnir uspeli da osvojimo.“

Basket turnir je odigran na specijalno za tu priliku postavljenom terenu na parkingu kod Robne kuće. Nagrade finalistima uručili su načelnik Gradske uprave Miloš Cvetanović i gradonačelnik Goran Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare