Balkanski motivacioni vikend u Nišu

NIŠ

 ,Balkanski Motivacioni Vikend“  je poseban događaj koji ima za cilj da okupi što veći broj mladih osoba sličnih interesovanja na jednom mestu – Balkanu. Ovakav događaj je tradicija studentske organizacije ,,ESTIEM“ i lokalna grupa sa Mašinskog fakulteta u Nišu imaće priliku da po drugi put ugosti članove ostalih balkanskih lokalnih grupa pomenute organizacije. Ove godine, Balkanski Motivacioni Vikend biće održan u periodu od 2. do 5. decembra u Nišu.

                    ,,Balkanski Motivacioni Vikend predstavlja jedinstvenu priliku da mladi, ambicionzni ljudi koji čine lokalnu grupu iz Niša, uspostave kontakte i zbliže se sa svojim vršnjacima iz drugih balkanskih zemalja. Cilj nam je da kroz ostvarene kontakte osnažavamo našu lokalnu grupu i jačamo odnose u okviru našeg, balkanskog regiona ali i šir“,  izjavila je predsednica ESTIEM-a u Nišu, Sofija Stanojev, studentkinja treće godine Mašinskog fakulteta.

                   Svakog dana, počevši već od prvog, učesnicima događaja lokalna grupa iz Niša priredila je niz zanimljivih edukativnih i slobodnih aktivnosti kroz koje će moći da međusobno razmenjuju svoja iskustva, kulturu i interesovanja. Pored dobro poznatih ,,intrenacionalnih večeri“ , gosti će biti u mogućnosti da upoznaju istoriju grada Niša kroz organizovane posete objektima Narodnog muzeja u Nišu.

                    ,,Verujemo da je veoma važno pokazati istoriju našeg grada mladim ljudima iz inostranstva i čast nam je što smo u mogućnosti da im pružimo obilazak nekih od najvažnijih kulturnih objekata našeg grada – Logor na Crvenom Krstu, Ćele kulu i Narodni muzej“,  dodaje Tijana Kocić, podpredsednica za marketing i PR, takođe studentkinja treće godine Mašinskog fakulteta u Nišu.

                    Niš će ove godine ugostiti preko 20 mladih osoba iz Rumunije, Bugarske, Makedonije i naravno, Srbije.

                  ESTIEM LG Niš je lokalna grupa organizacije ESTIEM – udruženja evropskih studenata industrijskog iženjerstva i menadžmenta. Od sredine 2022. godine lokalna grupa ima sedište na Mašinskog fakultetu u Nišu, čiji su studenti i osnivači same lokalne grupe iz Niša.

                ,,Postojanje ovakve organizacije na Mašinskom fakultetu predstavlja motivacioni faktor mladim ljudima da odluče da sutradan upišu naš fakultet i uključe se u rad same orgnizacije i daju svoj doprinos istoj. Mislimo da jedna ovakva organizacija predstavlja odličnu priliku budućim isadašnjim studentima fakulteta da stiču praktično znanje iz raznih oblasti. Naša lokalna grupaveć sada ima u planu niz događaja koje će realizovati u toku 2023. godine, a već na samom početku godine čeka nas polufinale ,,TIMES“ takmičenja u studiji slučaja, čiji ćemo biti ponosni organizatori. Naravno, veliku zahvalnost dugujemo samom Mašinskom fakultetu i dekanatu koji podržava sve naše aktivnosti i rad naše organizacije“, zaključuje Sofija Stanojev.

             ESTIEM organizacija gradi veze između studenata širom Evrope ali i pruža mogućnost svojim članovima da uspostave kontakte sa predstavnicima drugih univerziteta, fakulteta i kompanija. ESTIEM danas broji 74 lokalne grupe širom Evrope, sa više od 60 000 studenata.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare