Bakić: Vučić ojačao legitimitet

BEOGRAD

Profesor Filozofskog fakulteta Jovo Bakić ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ojačao sopstveni legitimitet osvajanjem novog predsedničkog mandata.

Bakić je u intervjuu za današnji NIN rekao da je uzaludno zbrajanje procenata i mandata, jer Srpska napredna stranka (SNS) ne igra nikakvu političku ulogu.

“Kao i u svakom autoritarnom režimu, za sve se pita jedan čovek, pa onda njegov najuži krug saradnika, od kojih su neki mafijaši”, rekao je Bakić, ocenivši da su ostali “samo dobro plaćeni dekor”.

Bakić je rekao kako razume da građani daju glas Vučiću zbog izgradnje puteva, ali ne razume “da im mafijaško kidnapovanje republike predstavlja prihvatljivu cenu za to”.

“Želimo da budemo veliki i jaki, a zapravo smo sve jadniji i bedniji, što su ovi izbori opet pokazali”, ocenio je Bakić.

On je naglasio da nikada nije bio za bojkot izbora i da je uveren da je izborna borba nezamenjiva, navodeći primer bivšeg predsednika Savezne republike Jugoslavije Slobodana Miloševića, koji je “pao” kada je izgubio od zajedničkog kandidata opozicije i tadašnjeg lidera Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare