Babić: Koridor 10 “praktično gotov”

LESKOVAC-GRDELICA

Koridor 10 je praktično gotov, jer je završeno 98,2 posto svih planiranih radova i on će za saobraćaj biti otvoren odmah nakon Nove godine, tvrdi Zoran Banić, direktor preduzeća ”Koridori Srbije”.

U toku su danonoćni radovi na pojedinim ”kriznim” kosinama, sa kojih se uklanja zemlja, a potom one dodatno ojačavaju šipovima.

Babić se, kako kaže, upravo vratio sa nedeljnog sastanka sa izvodjačima.

“Auto-put kroz Grdeličku klisuru je završen 98,2 posto, što znači da nam je ostalo još 1,8 posto posla. Imamo zadatak od predsednika Aleksandra Vučića i od Vlade Republike Srbije, da i to što je ostalo, završimo do kraja godine i da, odmah posle Nove godine, u saobraćaj pustimo novu, modernu i bezbednu saobraćajnicu, koja će služiti na ponos svima”.

Trenutno se najviše radi na lotovima 1 i 2.

” Na lotu 1, radove izvodi ”Azvi” i tamo najveće radove imamo na kosinama 2 i 3, a na lotu 2, gde radove izvodi bugarska Kompanija ”Trejs”, bazirani smo na kosinu 6 i potez ispod magistralnog puta. Na većem broju tih lokacija se radi bukvalno danonoćno. Svuda gde je bezbedno i gde može da se radi noću, mi radimo 24 sata. To su radovi na galeriji, u zoni kosine 2. Prvi red šipova je postavljen. Pomerili smo više od 100 hiljada kubnih metara zemlje i drugog materijala. Ono što je dobra vest, nema daljih pomeranja. Krenuli smo zato i sa šipovima u drugom i trećem redu.

Prema Babićevim rečima, izliveno je preko 50 posto nosača i sada se može videti konstrukcija koja raste, jer su već uočljivi stubovi buduće galerije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare