AUTOMOBIL I OPREMA ZA POLICIJSKU STANICU VLASOTINCE

VLASOTINCE

 

Predsednik opštine Vlasotince, Zoran Todorović predao je danas  ključeve novog automobila marke Dacia (Duster ambiance)  policijskoj stanici u toj opštini.

 

Sem automobile policiji je poklonjena I računarska oprema, digitalni fotoaparati, alkometar, sirena, zvučnik, reflektor i druga oprema.

Automobil i oprema, ukupne vrednosti 2 350 000 dinara, nabavljeni su iz namenskih sredstava koja se u opštinsku kasu slivaju od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje na teritoriji opštine Vlasotince.

 

U opštinski budžet odlazi  30%  tih sredstava, a u republički 70%.

Predsednik  ooštine je rekao da će u 2016. godini biti  uradjena vertikalna i horizontalna signalizaciju,  kao i neke  infrastrukturne objekte  kako bi se  poboljšala bezbednost u saobraćaju na teritoriji  Vlasotinca.

 

On je oodsetio da su  u 2014.godini iz,  namesnkih sredstava, obnovljeni  semafori  u Vlasotincu, posle 30 i više godina  čime je  povećana  bezbednosti pešaka, posebno dece, na ovoj prometnoj raskrsnici.

“Tada je nabaljen i najsavremeniji radar za potrebe Policijske stanice “,   rekao je Tododrović.
Zamenik načelnika Policijske uprave Leskovac  Tomislav Ilić  rekao je da  policjska stanica i lokalna samouprava u Vlasotincu imaju “izvanrednu saradnju” I da će automobvil I oprema “mnogo  značiti policijskim službenicima u obavljanju svakodnevnih zadataka i povećanju bezbednosti građana”.

 

Vlasotince policija 2 Vlasotince policija 1
Načelnik Policijske stanice u Vlasotincu, Ivan Knežević rekao je  u 2015.godini povećan  broj otkrivenih saobraćajnih prekršaja u odnosu na 2014. za 27%.

”U 2015. registrovali smo 3750 prekršaja, a u 2014.godini 2950 saobraćajnih prekršaja na teritoriji vlasotinačke opštine “, rekao je  Knežević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare