AUTO-PUT OTVOREN PA SAMIM TIM I ZAVRŠEN

 

LESKOVAC-BEOGRAD

Poslednji dogadjaji sa rupama na seonici Koridora 11 koja je svečano otvorena nedavno aktuelizovali su i tekst od 1. decembra koji se takodje bavio i bavi

pitanjima da li je stvarno i završena svečano otvorena deonica na Koridoru 10 izmedju Vranja i Vladičinog Hana.

Tekstr je objavljen 1. decembra u pisanom servisu JUGpressa i prenosimo ga u celini .

 

Bez obzira na samouverene odgovore predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da je deonica na Koridoru 10 izmedju Vranja I Vladičinog Hana, koju je pre neki dan otvorio, “potpuno završena “ I “kao pista”  Regionalna informativna agencija JUGpress je ipak pitala Ministarstvo   građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Javno preduzeće Koridori Srbije da li je to baš tako.

Iz kabinet potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović smo dobili odgovore , iz Koridora Srbije nismo.

Dal je to parče auto puta baš tako besprekorno završeno, pokazaće vreme.

 

Pitanja I odgovori su u nastavku

 

 

  1. Da li je deonica auto-puta Vladičin Han Neradovac presvučena i završnim slojem asfalta, takozvanim “habajućim” gornjim slojem?

 

Ako nije kada je planirano da se to uradi?

 

Deonica Vladičin Han – Donji Neradovac je puštena za saobrćaj, a samim tim i presvučena habajućim – gornjim slojem.

 

 

  1. Da li su ostali delovi novog auto-puta, koji su ranije zavrašeni, presvučeni ovim slojem?

 

Sve deonice koje su puštene u saobrćaj su presvučene habajućim slojem.

 

 

  1. Ako nisu, molim vas za objašnjenje, da li se radi o novoj metodi izgradnje auto-puteva? Da li su ovako napravljeni putevi zaštićeni na neki način od atmosferskih prilika i mogućnosti da ih oštete, možda, sneg, niske temperature, so u slučaju korišćenja u postupku zimskog održavanja puteva?

 

 

  1. Šta je sa deonicom Srpska kuća-Donji Neradovac?  Da li je tačno da se već plaćaju penali zbog kašnjenja radova?

 

Deonica Srpska Kuća – Donji Neradovac je završena, u toku je otklanjanje primedbi komisije za tehnički pregled. Penali se ne plaćaju.

 

 

  1. Da li , po zakonim Srbije, nadzor nad radovima na Koridoru 10 vrši  domaći nadzorni organ ili isključivo strani?  Ako vrši domaći nadzotni organ, molim vas za informaciju ko to radi.

 

Na pojedinim deonicama nadzor nad radovima obavljaju strane kompanije koje ispunjavaju uslove prema domaćem zakonodavstvu i to su deonice koje se finansiraju iz kredita stranih banaka.

 

Na deonicama koje se finansiraju iz budžeta Republike Srbije  nadzor nad radovima obavljaju domaće kompanije.

 

Strane kompanije su „Louis Berger”, “Eptisa” i ”IC Consulenten”, a domaće firme su “Institut za puteve” i Koridori Srbije.

 

 

  1. Da li je tačno da je na mostovima , uradjenim na jugu Srbije, korišćen bilo koji gradjevinski materijal zaostao od izgradnje  objekata za potrebe Olimpijade u Grčkoj?

 

Svi materijali koji se ugrađuju na putevima u Srbiji moraju da ispune uslov traženog kvaliteta. A za građevinski materijal koji je korišćen za potrebe Olimpijade u Grčkoj, a navodno ugrađivan u mostove na našim deonicama, tim  podacima ne raspolažemo

 

http://jugpress.com/index.php/2015/12/01/auto-put-otvoren-pa-samim-tim-zavrsen/

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare