ATD dispanzer biće izdvojen za pacijente sa sa respiratornim problemima gornjih disajnih puteva

VRANJE

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije  u Vranju, u skladu sa preporukom Ministarstva zdravlja, donet je zaključak da ATD dispanzer bude izdvojen objekat za pacijente sa respiratornim problemima gornjih disajnih puteva, gde će se vršiti rentgenska i laboratorijska dijagnostika, kao i trijaža pacijenata.

Apeluje se na sve građane, ukoliko imaju navedene tegobe da se odmah javljaju u ATD dispanzer.

Javnoj ustanovi ,,Sportska hala“ naloženo je da izvrši sve potrebne pripreme, odnosno da sredi i dezinfikuje prostorije u objektu, kako bi sve  bilo spremno u slučaju potrebe za dodatnim smeštajem pacijenata obolelih od covida 19.

Zdravstvenom centru Vranje naloženo je da preduzime sve mere i aktivnosti na pripremi starog dela hirurgije za prijem obolelih od korona virusa i da postupa u skladu sa preporukama Ministarstva.

Vojsci Srbije se preporučuje da preduzime sve mere na obezbeđivanju smeštajnih kapaciteta, ležaja za objekte koje odredi Štab za vanredne situacije, a u slučaju potreba za smeštaj obolelih od korona virusa.

Zaključak je i da svi indirektni budžetski korisnici obezbede minimum procesa rada, kako bi lokalna samouprava mogla nesmetano da funkcioniše.

Štab je apelovao na sve ljude dobre volje i humanitarne organizacije da svoje aktivnosti koje se odnose na pomoć građanima usmere preko Kancelarije za mlade i Crvenog Krsta.

Na sve poslodovace na teritoriji grada Vranja se apeluje da preduzimaju neophodne mere u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i da se za potrebe dezinfekcije svojih objekata obrate referentnoj ustanovi Zavodu za javno zdravlje.

Prema zvaničnim podacima do sada je u Vranju, na korona virus pozitivno sedam lica, a poslata su još dva uzorka na testiranje u institut ,,Torlak“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare