Asfaltira se deonica puta Leskovac-Vučje

LESKOVAC

U okviru projekta rekonstrukcije državnog puta Leskovac-Vučje danas su nastavljeni radovi na deonici od 1,7 km na kojoj je ranije izvađena kocka a kolovoz proširen sa 5 na 6 metara.

Oliver Antanasijević, zamenik predsednika Skupštine grada Leskovca, rekao je da je put koji vodi do Vučja izgrađen sredinom 20. veka i da od izgradnje do sada nije bilo većih i značajnijih ulaganja u njega.

“Najpre su uređeni trotoari, koji vode od Hemijske škole do SRC Dubočica. Izvršeno je i demontiranje kocke na deonici dugoj 1700 metara, kolovoz na tom delu proširen sa 5 na 6 metara i u sredu je započeto asfaltiranje tog dela saobraćajnice koje se završava danas. Vrednost uređenja ove saobraćajnice iznosi 282 miliona dinara, a investitor je Javno preduzeće Putevi Srbije, sa kojim imamo odličnu saradnju,“ rekao je Antanasijević.

Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja, rekao je da su “sa početkom građevinske sezone nastavljeni radovi na rekonstrukciji državnog puta ka Vučju”.

” Radovi su počeli krajem prošle godine, urađeni su desni trotoari, leva strana je pripremljena za asfaltira, urađena je zamena ivičnjaka i u toku sledeće nedelje očekujemo početak asfaltiranja i na tom delu. Ono što je najbitnije, počelo se sa skidanjem kamene kocke i sa asfaltiranjem. Ona je skinuta u površini oko 8000 kvadratnih metara. Očekujemo da u toku dana budu završeni radovi na asfaltiranju,” rekao je Nikolić.

Na pitanje novinarke Regionalne informativne agencije JUGpress kada će biti završeni radovi na asfaltiranju ovog puta do sela Strojkovce, Nikolić je rekao da će to biti učinjeno do kraja leta.

Na pitanje da li će biti postavljeni ivičnjaci uz ovaj put, Nikolić je rekao da će to biti urađeno u narednoj fazi.

Na pitanje da li će biti napravljena i biciklistička staza , Nikolić je rekao da je to takođe planirano za narednu fazu za koju je projekat skoro gotov.

Na insistiranje novinarke JUGpressa on je na kraju rekao da novac za tu narednu fazu još uvek nije obezbeđen

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare