ARIFI : NE MEŠAM SE U SRPSKE RAZGOVORE

BUJANOVAC

 

Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi odbacio je optužbe nekih  svojih, još uvek aktuelnih kolaicionih partnera iz srpske zajednice da su on I njegovi sardanici rušili ideju o zajedničkoh srpkoj oisti.

Na pitanje JUGpressa da li su on I njegovi saradnici remetilački faktor da Srbi naprave jedinstvenu listu u Bujanovcu, Arifi ej rekao da “to apsolutno nije tačno”.

“ Što se tiče te političke partije Srba, mene to ne interesuje, da i će oni da izađu sa jednom, dve ili više lista. Svaka politička partija ima svoj program, svoj Statut, dakle, prema tome oni treba u tom pravcu da rade, ali neću da ulazim u to kakva je njihova odluka”, rekao je Arifi.

“ Nikada ni sa kim nisam vodio razgovor u tom pravcu, to me apsolutno ne interesuje. Što se tiče nas i moje političke partije,  mi nećemo ulaziti u predizbornu koaliciju sa nijednom političkom partijom, ni sa albanskim političkim subjektima. Videćemo posle izbora  čija je kolika snaga, a onda početi razgovore o koaliciji,  što se tiče lokalnog parlamenta”, rekao je Arifi.

Na pitanje JUGpressa šta očekuje na lokalnim izborima , rekao je

Da je njegova stranka, Demokratska partija (DP) na ptošlim izborima, iako je formirana samo šest meseci pre toga,  uspela da dobije najviše glasova od glasača opštine Bujanovac  i da bude nosilac izvršne vlasti u Bujanovcu.

“I sada, posle četiri godine rada, dosta smo uradili što s tiče infrastrukture i privrednog razvoja. Na građanima je da odluče kojoj će stranci dati poverenje, ali ja lično mislim i kad imam prilike da posetim neka mesta i razgovaram sa građanima, da ćemo opet biti najjača politička stranka”, kaže Arifi.

 

Na pitanje  da li je tačno ono što tvrde neki  lokalni srpki političari  da  će u srpskim sredinama biti uradjeno najmanje od novca koji je preko Koordinacionog tela  prosledjen opštini Bujanovac , Arifi je rekao da nije tačno .

 

“To nije tačno ali, dobro , svako u predizbornoj kampanji ima pravo da priča sve što hoće. S obzirom na lokalne izbore ,  sada lideri političkih partija, da bi se privukli građani da glasaju za njih svašta kažu. Sada neki Srbi napadaju lokalnu vlast, u kojoj su  I sdmai učestvovali , da 80% sredstava ide kod albanske zajednice, 20% kod srpske. Ali, Albanci koji su oipozicija,  obrnuto kažu, da 80% ide kod srpske strane, a 20% kod albanske. Mogu da kažem da ni Srbi ni Albanci nisu realni i ne govore istinu. Prošle godine je uradjena procena broja stanovnika u Bujanovcu od strane  komisije EU, OEBS-a i američke ambasade po kojoj u opštini Bujanovac ima negde 35% Srba ,  oko 55% Albanaca i ostal su romi. I mi rdaimo na terenu projekte u skladu sa tim”, kaže Arifi.

Na pitanje koliko je u budžetu opštine sagredan taj multietnički sastav opštine, Arifi je rekao da se ta činjenica poštuje.

“ Budžet uvek počinje da se priprema negde juna meseca, znači sve je to regulisano zakonom kada načelnik finansija da Opštinskom veću nacrt budžeta.

Mi, sem što poštujemo zakon,  poštujemo i multietničku sredinu. Sednemo , svi oni koji imaju odbornike u Skupštini opštine, sa načelnikom finansija.

Prvo se upoznaju sa novim uputstvima i Zakonom o budžetskom sistemu Republike Srbije i onda pristupimo predlogu budžeta. Sem toga, održali smo javnu raspravu sa svim direktorima javnih preduzeća, ustanova, direktorima srednjih i osnovnih škola, sa predstavnicima mesnih zajednica i nakon toga je taj predlog otišao na Opštinsko veće. To kažem za ovaj naš budžet,  koji je jednoglasno usvojen na Opštinskom veću. U skupštini , s obzirom da postoje razne političke partije i svaka gleda svoj interes, a ovo je izborna godina,  svako vuče na svoju stranu. Medjurtim, mi nemamo mogućnost da svakoj političkoj partiji udovoljavamo.

A ja sam pokušao da taj budžet bude nekakva vaga za sve sredine.

Normalno, neke političke partije nisu bile saglasne, ali to je demokratija, kao i u celom svetu”, kaže Arifi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare