Arifi i Kamberi odvojeno otputovali u Tiranu

BUJANOVAC-TIRANA

Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi i njegov prethodnik na toj poziciji, sada jedan od tri albanska poslanika u Skupštini Srbije Šaip Kamberi otišli su odvojeno u Tiranu .

Predsednik opštine Nagip Arifi se u Tirani sastao odvojeno sa predsednikom Albanije Ilirom Metom i ministrim za Evropu i spoqne poslove Albanije Gentom Cakajem.

Razgovarali su o političkim zbivanjima u Preševskoj dolini , kako Albanci zovu opštine Bujanovac, Preševo i Medvedju, sa posebnim naglaskom na pasivizaciju adresa Albanaca , napisao je Arifi na svom fejsbuk profilu.

Kamberi se na fejsbuku pohvalio fotografijom sa snimanja intervjua za jednu albansku televiziju.

Medju dobro obaveštenim albanskim izvorima JUGpressa u Bujanovcu danas se tvrdilo da je razlog njihovog boravka u glavnom gradu Albanije zapravo budućnost lokalne vladajuće koalicije u kojoj se nalaze Demokratska partija, sa najviše osvojenih odborničkih mandata a njen lider je Nagip Arifi, i Partija za demokratsko delovanje (PDD) na čijem je čelu Šaip Kamberi.

U koaliciji su i Pokret za demokratski progres (PDP) koji predvodi sin pokojnog Jonuza Musiua Šćiprim , Alternativa za promene koju u Bujanovcu predvodi Arbwer Pajaziti i Demokratske unije doline na čijem je čelu u Bujanovcu Mejdi Zećiri a u opoziciji su srpske i romske stranke.

Od formiranja jednonacionalne koalicije u kojoj su sve albanske stranke koje imaju odbornike u Skupštini opštine Bujanovac prošlo jer tačno 100 dana u kojima se videlo da odnosi izmedju DP i PDD očigledno nisu dobri.

Koalicija albanskih stranaka je napravljena posle boravka njihovih lidera u Tirani pre nešto više od tri meseca a neki od lokalnih albanskih političara su se zahvaljivali najviše upravo ministru Gentu Cakaju na tome.

U medjuvremenu, u tih sto dana u opštinu Bujanovca su doišle razne inspekcije i kontrole koje se najviše bave načinom trošenja budžeta u vreme prošle lokalne vlasti ali i investicijama i infrastrukturnim projektima.

Naši dobro obavešteni izvori u tim kontrolnim službama navode da su došli po prijavama, uglavnom anonimnim , za različite zloupotrebe

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare