Arifi: Budžet za 2022. godinu orijentisan na mlade, obrazovanje i ekonomski razvoj

BUJANOVAC

Budžet za 2022. godini koji su na poslednjoj sednici Skupštine opštine Bujanovac u ovoj godini, usvojili odbornici na moj predlog , najveći je u istoriji Bujanovca, iznosi 2.011.000.000 dinara, odnosno preko 17 miliona evra) i orijentisan je na mlade, obrazovanje i ekonomski razvoj, poručio je predsednik ove opštine Nagip Arifi sa svoje fejsbuk strane.

“U ovom budžetu, pored redovnog finansiranja rada škola, imamo i renoviranje škola i izgradnju sportskih terena kako bismo našim učenicima pružili najbolje uslove u obrazovanju”, navodi Arifi.

Radi se o oko 900 miliona dinara koji su namenjeni školama, saznaje JUGpress.

“Uvek se fokusirajući na učenika, ove godine smo po prvi put planirali isplatu obroka za sve osnovce i besplatan prevoz za srednjoškolce. Ovo je još jedna tačka Programa vlasti 2020-2024 Demokratske partije (DP) koju ćemo od sledeće godine početi da sprovodimo”, naveo je Arifi koji je i predsedni te stranke.
On dodaje da je pozicija sa koje se isplaćuju studentske stipendije povećana za 50% u odnosu na prošlu godinu i da će , od 10 miliona koliko je bilo u 2021. godini, planirano 15 miliona 2022. godine.
“Za stručno osposobljavanje mladih izdvojili smo 15 miliona dinara.
Biće 100% porasta u oblasti ekonomskog razvoja, odnosno sa 12 miliona u godini koju ostavljamo iza nas, na 24 miliona za sledeću godinu.
Poljoprivredu ćemo podržati sa 18,5 miliona dinara, dok ćemo u oblasti sporta imati povećanje od oko 25%, odnosno sa 6,5 miliona na 8 miliona dinara.
Za oblast informisanja planirali smo 6 miliona dinara”, navodi Arifi.


On činjenicu da je u narednoj godini planirano duplo manje sredstava za putnu infrastrukturu pravda da su to učinili “uvek slušajući glas građana”.

“Poštovani građani,
Neprestano nastojeći da svim našim građanima, bez obzira na nacionalnu i partijsku pripadnost, donesemo dobre dane, čvrsto verujem da će ovaj budžet biti u korist građana i da će građani biti najveći korisnici.
Dobri dani dolaze!”, poručio je Arifi

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare