Arhiv javnih skupova-U Užicu najmasovniji protesti posle 5. oktobra

Užice

Arhiv javnih skupova skreće pažnju na proteste u užičkom kraju zbog alarmantne situacije izazvane dugotrajnim požarom na deponiji Duboko.

Najmasovniji od ovih protesta održan je 14. maja u Užicu, kada se ispred Gradske kuće okupilo oko 1.200 ljudi. Podsećamo da je to odziv koji bi, srazmerno broju stanovnika, odgovarao skupu od oko 30.000 ljudi u Beogradu.

Nedelju dana kasnije, istim povodom i na istom mestu, u Užicu je protestovalo blizu 1.000 građana (kao 25.000 u Beogradu), a u protestnoj povorci je učestvovalo nešto preko 850.

Između ova dva masovna gradska protesta, u obližnjem Lunovom selu, koje je najviše pogođeno efektima požara na deponiji, održan je i veoma posećen zbor meštana ovog i okolnih sela, kome je prisustvovalo blizu 250 pripadnika lokalne zajednice.

Ovako visoka mobilizacija lokalnog stanovništva na proteste govori o velikoj osetljivosti ove teme i uznemirenosti u tom kraju neposredno pred lokalne izbore. Svakako je važno primetiti da su protesti zbog požara na deponiji Duboko najmasovniji ulični izliv nezadovoljstva u Užicu još od petog oktobra 2000.

U prilogu je radnog materijala upotrebljenog prilikom brojanja (foto: Užice Online).

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare